ANNONS

Trygghetsinsats i Ör efter helgens vapendrama

Man frihetsberövad efter stor polisinsats i Ör i Sundbyberg
Mannen barrikaderade sig i lägenheten, men greps efter 26 timmars polisinsats med förhandlare på plats.
Efter en stor polisinsats i Ör kunde en man, misstänkt för vapenbrott, gripas och frihetsberövas. Nu genomförs en trygghetsinsats i området där polisen, staden och svenska kyrkan medverkar.
ANNONS

Dramat i bostadsområdet Ör i Sundbyberg började vid 01-tiden natten till söndagen och pågick sedan i över ett dygn. 

Boende inom det avspärrade området eskorterades in till sina hem med hjälp av polis och grannarna fick inte lämna sina hem under den stora polisinsatsen.

Enligt de första uppgifterna skulle flera skott ha avlossats i en lägenhet i ett flerbostadshus i området. Men under måndagen låter det annorlunda från polisen när det gäller skotten.

– Inget tyder på att skott avlossats i lägenheten just nu, men en teknisk undersökning pågår för att ta reda på mer, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Vad säger du om uppgifterna att skott ska ha avlossats mot ytterdörren med poliser på andra sidan?

– Det går inte att bekräfta, vi har inte uttryckt oss på det sättet, men man har hört ljud av skott i lägenheten.

Misstänks för vapenbrott

Mannen misstänks för vapenbrott och är frihetsberövad. Men Ola Österling vill inte gå in på vilket typ av vapen det handlar om.

Han vill inte heller kommentera huruvida förhör hållits med den misstänkta mannen eller inte.

Trygghetsinsats genomförs

Under måndagen genomförs en trygghetsinsats i Ör.

ANNONS

Det kommer vara extra poliser ute och en lokal öppnas för de som vill ha kontakt. Polisen kommer att finnas på plats för att svara på frågor om det inträffade.

Sundbybergs stad, Svenska kyrkan och Polisen kommer dessutom att finnas på plats på Logdansplan 1, lokal Paviljongen, mellan klockan 16.00 och 19.00 på måndagen. Alla som önskar hälsas välkomna dit.