ANNONS

Tuggummiligan ställs inför rätta

Under hösten har de gjort en lång rad fräcka stölder mot tuggummiautomater i söderort. Serie-brottslingarna är bara mellan 14 och 16 år gamla.
ANNONS

En lång rad fräcka stölder riktade mot tuggummiautomater i söderort har skett under hösten. Efter intensivt polisarbete har Söderortspolisen nu identifierat seriebrottslingarna, kända som tuggummiligan – ett ungdomsgäng på 17 pojkar i åldrarna 14-16 år.

– Det är ett kriminellt ungdomsgäng som vi har haft att göra med flera gånger förut. De har varit misstänka för massa olika brott, och blivit dömd för några av dem, säger Pär Lindberg, utredare vid ungdomsgruppen i söderort.

Ett par av de unga brottslingarna är nyligen dömda för en serie uppmärksammade personrån i Fruängen.

Inom ett par veckor väntas nu alltså ytterligare åtal mot dem och deras kompisar som under hösten har plundrat tuggummiautomater på pengar i mataffärer i söderort.

Med hjälp av övervakningsbilder har polisen lyckats identifiera de 17 pojkarna som är hemmahörande i Skärholmen och Farsta.

– Det kan låta som att det inte är särskilt allvarligt, men det är det. Särskilt sättet som de har gjort det på. De har gått in i butiker och brutit upp automaterna helt ogenerat och inte brytt sig om när någon försökt stoppa dem, säger Pär Lindberg.

Av de sammanlagt 18 anmälningarna som går till åtal är tio av dem automatstölder. Två av dem rubriceras som rån eftersom personal som försökt hindra deras framfart utsatts för våld.

– Vi måste få stopp på det här gänget. De är inte bra för varandra och därför hoppas vi med hjälp av socialtjänsten att kunna splittra dessa ungdomar, säger Pär Lindberg.

ANNONS
Fakta

17 pojkar

Tuggummiligan består av 17 pojkar i åldern 14-16 år hemmahörande i Farsta och Skärholmen.

18 anmälningar mot ligan har gått till åtal. I tio av fallen handlar det om automatstölder. Två av dem rubriceras som rån, eftersom personal utsatts för våld.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.