ANNONS

Tullingebor får fortsätta koka vattnet

Vatten Tullingeberg
Kokningsrekommendationen är kvar.
Fredagens vattenprover var fläckfria.
Men på onsdagen visade resultaten från proverna i måndags på att det fortfarande finns koliforma bakterier i vattnet.
Tullingebergsborna rekommenderas därför att fortsätta koka sitt vatten.
ANNONS

Resultatet visar nu att vattnet är tjänligt, med anmärkning. Det betyder att halterna av koliforma bakterier i dricksvattnet i Tullingeberg är låga.

– Vi håller fast vid att vi behöver två efterföljande prov som visar att vattnet är friskt. Vi ska uppfylla Livsmedelsverkets gränsvärden för allmänt, kallt dricksvatten för att minimera riskerna att någon skulle bli sjuk av dricksvattnet. Det är viktigt att botkyrkaborna kan lita på våra besked om vattnets kvalitet, säger Åsa Engwall, förvaltningschef tekniska förvaltningen på kommunens hemsida.

Med tanke på detta behövs nu två nya prover som visar på att vattnet är utan anmärkning. Nytt besked är att vänta på fredag. Kokningsrekommendationen som gått ut till 5 000 boende i Tullingeberg har gällt sedan 1 augusti.

– Utredning görs tillsammans med tillsynsmyndigheten för att finna orsaken eller orsakerna till de koliforma bakterierna. Exakta orsaken kan inte fastställas i detta skede. Det vi ser är att åtgärderna som vidtogs från och med den 1 augusti har successivt lett till bättre/friskare vatten, säger Åsa Engwall till Mitt i.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.