ANNONS

Tullingehjältar prisade

Conny och Suzanne. "Det är jättekul att få priset. Sedan är det förstås svårt att tävla i välgörande ändamål", säger Conny.
Conny och Suzanne. "Det är jättekul att få priset. Sedan är det förstås svårt att tävla i välgörande ändamål", säger Conny.
Connys och Suzannes hjärtan brinner för andra. I höstas startade de grupper för att hjälpa både hemlösa och för att skjutsa folk hem från tåget på kvällarna. Nu har paret vunnit Fairtrades Citys omtänksamhetspris.
ANNONS

Conny tappade hakan när samtalet från Botkyrkas Fairtrade City kom i torsdags. Snart stod ordföranden Elisabeth Nobuoka Nordin vid parets tröskel i Tullinge och gratulerade med priset – kravmärkta blommor, glass och choklad. Organisationen hade tidigare efterlyst Botkyrkas mest omtänksamma person/organisation.

– De var chockade. Och Suzanne ville först inte släppa in mig för att hon tyckte att det var stökigt. De har två rum fulla med kläder som de samlat in, ska sortera och sedan köra ut till hemlösa. Det här är människor som lever för andra all sin vakna tid, säger Elisabeth Nobuoka Nordin.

Connys pappa har varit hemlös och Suzannes dotter rymde hemifrån som tonåring och levde på gatan. I höstas startade paret facebookgruppen ”Öppna famnen – hjälp till hemlösa”. Gruppen har i dag över 600 medlemmar och samlar in kläder och annat som behövs.

– Vi jobbar mest på Södermalm och åker runt på härbergen, men har också sökt upp folk som bor i skogen, säger Conny Göthlin.

Han berättar att de också delar ut frukt och fika som de får från en fruktleverantör och ett café. Suzanne Schiöld tillverkar också smycken som hon säljer.

– Det är något jag börjat med för ett par månader sedan. All min lediga tid sitter jag och gör smycken. Vinsten går till underkläder och kaffe. Vi tar inte emot begagnade underkläder, utan tycker att de ska vara nya, säger Suzanne.

I höstas tog Conny Göthlin också initiativ till Facebooksidan ”Skjutsgruppen i Tullinge”. Här erbjuder sig folk att ge andra skjuts. Det kan vara hem från stationen på kvällen.

– Jag hade läst att många kände sig otrygga, säger han.

Men också skjuts till folk som exempelvis behöver storhandla.

ANNONS

– Det är alla möjliga som behöver skjuts. Både yngre och äldre, säger Conny.

Fakta

Ska du med och handla?

”I dag vid 12-13-tiden så tänkte jag åka till Kungens kurva eller Skärholmen för att handla och titta runt lite. Om det finns någon utan körkort eller bil och som behöver handla så finns det plats i bilen om man vill åka med. Hojta till i så fall.”

(Conny Göthlins senaste inlägg i Skjutsgruppen Tullinge.)

”Vårat mål är att stötta och hjälpa de mest utsatta i samhället. Målet är att bygga ett nätverk för de behövande. Upprätta kontakter och samarbete med andra hjälporganisationer. Att anordna utdelningar av mat, hygienartiklar, kaffe, smörgåsar, kläder och skor.” (Ur inlägg av Suzanne i Öppna Famnen”

Facebooksidorna för Öppna Famnen och Skjutsgruppen Tullinge

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.