ANNONS

Tullingemördare lös – jagas av insatsstyrka

Mannen skriven i Skärholmen och dömd för knivmord i Tullinge rymde igår under en fångtransport. Barfota och handfängslad har han gäckat polisen i ett dygn.
– Nationella insatsstyrkan deltar även i sökandet, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.
ANNONS


Mannen från Skärholmen dömdes i april till 14 års fängelse för ett knivmord i Tullinge. Igår transporterades han mellan en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg och Salbergahäktet i Sala när han under en paus helt plötsligt rymde, rapporterar Aftonbladet.

– Att stanna utanför skyddat område görs endast i nödfall. Varför det skedde den här gången får utredningen visa, säger Claes Nöjd tillförordnad chef för nationella transportenheten hos Kriminalvården till Aftonbladet.

Nationella insatsstyrkan inkopplad

Mannen var vid tillfället barfota och i handfängsel men lyckades på något sätt ändå springa ifrån Kriminalvårdens vakter och jagas nu av en massiv polisinsats med ett stort antal poliser.

– Vi har också helikopter, MC-förare och hundförare på platsen. Nationella insatsstyrkan deltar även i sökandet, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen till Aftonbladet.

Mordet skedde i Riksten, Tullinge. Foto: Anders Björklund

Upplockad med bil i sökområdet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska boende ha sett Tullingemördaren springa ut från ett stall i sökområdet vid 07.30 imorse och hoppa in i en bil med två män i som sedan gasade iväg från platsen.

Polisen uppmanar alla som ser något de bör veta att ringa 112.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.