Tullingemördaren som rymt hittad i Karlstad

Polis på plats efter dubbelmordet i Tullingeberg i februari 2012.
Polis på plats efter dubbelmordet i Tullingeberg i februari 2012.
Den man i 40-årsåldern som försvunnit från Karsuddens sjukhus i lördags omhändertogs i natt av polis i Värmland. Mannen får rättspsykriatisk vård efter ett dubbelmord i Tullinge för fyra år sedan.

Det var i lördags som mannen som tillåts vara utanför sjukhuset utan bevakning försvann. Mannen är dömd för dubbelmord på sin far och dennes sambo i en lägenhet i Tullinge i februari 2012. Han vårdades också på Karsuddens sjukhus i Katrineholm efter att ha mördat sin mor 1996.

Polisen gick efter försvinnandet i lördags ut med en nationell efterlysning och i natt kunde mannen omhändertas av polisen i Karlstad. Enligt TT (Tidningarnas Telegrambyrå) var gripandet odramatiskt.

– Vi träffade på honom 01.49. Någon ringde in att det låg någon på en gräsmatta här i Karlstad. Sedan visade en kontroll att det var den här efterlyste, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland till TT.

Mannen hade tillåtelse att vara ensam utanför sjukhuset utan bevakare efter domstolsbeslut. Enligt sjukhuset kommer mannen dock att bli av med den möjligheten efter att han försvunnit.