Tullingepartiets fejksajt förvirrar

båtpendling, tullinge
Nej, att det är klart med båtpendling mellan Tullinge och Stockholm är inte sant.
Tullingepartiets hjärtefråga är att Tullinge ska bli en egen kommun. Något som partiet marknadsför bland annat med den fejkade kommunsajten tullingekommun.se.
I veckan spreds påhittade nyheter från sajten på Facebook.

Sajten tullingekommun.se är en marknadföringssida för Tullingepartiet. Tanken är att sajten ska visa hur Tullinge skulle kunna se ut om det var en egen kommun. Bland annat presenteras flera av Tullingepartiets förslag som om de vore verklighet.

Ett av dem är förslaget om båtpendling mellan Hamringe och centrala Stockholm, en fråga som partiet drivit i flera år.

På sajten kan man läsa att ”Tullinge blir först med båtpendling. Från och med september 2019 kan den som vill ta båten till Stockholm city”. Den ”nyheten” delades under veckan i facebookgruppen ”Vi som älskar Tullinge” – men det stämmer alltså inte.

Tullingepartiet: ”Olyckligt”

– Ja, det är olyckligt, säger Anders Thorén, partiledare för Tullingepartiet.

Längst upp på sajten finns en grå banner med texten ”detta är en tänkt hemsida för en framtida Tullinge kommun” – något som gör att det är tydligt att det är en marknadsföringssida, enligt Anders Thorén.

– Men det är många som har missuppfattat och ringt telefonnumret som står på hemsidan.

Anders Thorén, Tullingepartiet. Nejet i folkomröstningen verkar som en delning av Botkyrka är långt borta. Anderkan inte gå många steg genom Tullinge centrum innan folk ropar på honom och undrar hur de ska gå vidare nu efter omröstningen. - Vi kämpar på. Vi fortsätter jobba för att bli en egen kommun. svarar han de som frågar.

Tullingepartiets ledare Anders Thorén.

Då kommer man till en telefonsvarare som anger att Tullinge kommun tidigast öppnar den 2 januari 2019.

– Ibland har folk lämnat meddelande och sagt att de söker till exempel barnomsorg. Till och med kommunanställda har ringt och ställt frågor och inte förstått att Tullinge tillhör Botkyrka!

Ska göra sajten tydligare

Enligt Anders Thorén ska partiet fundera på hur sajten kan göras ännu tydligare.

– Vi vill ju inte att folk ska bli ledsna.

På facebook var det många som genomskådade marknadsföringsknepet, men också många som hissade och dissade nyheten. Kvinnan som delade länken tar ändå fadäsen med ro.

– Jag fattar nu att allt är båg. Men idén är ändå fantastisk och många har gillat den, säger Tullingebon Marjo Hopeakivi.