Tumbabo rånad på två bilar i hemmet

Blåljuskollen Haninge, måndag.
Polisen stoppade en av rånarna i Vårsta.
Polisen utreder ett fall i Tumba där två rånare mitt i natten ska ha tagit sig in i en bostad och hotat till sig två bilar.
En av bilarna stoppades i Vårsta, men polisen söker fortfarande efter den andra rånaren som försvann i en bil av dyrare modell.
– Vi ser ett ökande antal rån, framförallt i Stockholm, där man går in i bilägarnas bostäder, säger utredningsinspektören Mats Carlsson på Larmtjänst.

Larmet om rånet kom klockan 23.58 på sent på torsdagen. Två maskerade personer ska enligt polisen ha tagit in sig i en bostad i Tumba där de hotade till sig två bilnycklar. De försvann sedan i riktning mot Vårsta. Enligt uppgifter till Mitt i Botkyrka Salem ska den rånade Tumbabon ha varit vaken när en sten kom infarande. Därefter tog sig de två rånarna in och hotade Tumbabon utrustade med någon form av tillhygge.

Läs också: Nytt bilrån på måndagskvällen

Läs också: Brottsutsatta ska få bättre hjälp

Enligt Mats Carlsson på Larmtjänst har antalet rån där rånarna kommer hem till folk ökat.

– Det här är en trend som började i somras, säger Mats Carlsson.

Rånare stoppades i Vårsta

En polispatrull fick efter larmet syn på bilarna och började följa efter. I Vårsta fick polisen stopp på en av bilarna och kunde gripa en person. Personen anhölls sedan av åklagare misstänkt för rån men också drograttfylleri, narkotikabrott, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik och sitter nu häktad.

Lyxig Audi försvunnen

Polisen har ännu inte fått tag på den andra rånaren som försvann i en bil som ligger i de högre prisklasserna.

Det har även varit en del andra bilrån runt om i Stockholm i början av januari, men där rånarna inte gått hem till folk. Bland annat i Skarpnäck där en bilfirma rånades och en i personalen blev bunden. Och sent på måndagskvällen skedde ett nytt bilrån, men den här gången i Alby. Här knivhotade två rånare till sig bilnycklarna.

Läs också: Nytt bilrån på måndagskvällen

Läs också: Nu öppnar skidbacken i Flottsbro