ANNONS

Tunga artister ska inspirera till mod

Erik Lundin
Erik Lundin
Cherrie
Cherrie
Cherrie, Erik Lundin och kreatören Babak Azarmi kommer till Rinkeby på söndag. Evenemanget ”Third Culture kids – dröm, mod, egen” vill inspirera till att leva din dröm.
ANNONS

Erik Lundin, Cherrie och kreatören Babak Azarmi har egna erfarenheter av att vara ”The third culture kid” – att leva i ett dubbelt utanförskap – mellan föräldrarnas kultur och den svenska normen.

Det har inspirerat till den workshop och konsert, ”Third Culture kids – dröm, mod, egen” som de kommer delta i på Rinkeby folkets hus söndag den 1 oktober. Under en workshop ska ungdomar mellan 15-25 år få möjlighet till coachning, inspiration och tips inför ett framtida konstnärskap. Kvällen avslutas med en livespelning.

”Third Culture kids – dröm, mod egen” anordnas av Folkets hus och parker, i samarbete med arbetsförmedlingen och TRANS94, som eftersträvar ett arbetssätt som innebär att skapa egna kulturella uttryck, i stället för att gå i andras ledband. Att alla har en plats i musiken, men insikten om hårt arbete, självförtroende och tydliga mål är viktigt för en framtida professionell kreativ karriär.

Ambitionen är att skapa ett möte mellan ungdomar i Rinkeby och några av Sveriges prisbelönta och mest aktuella artister. Mohammed Aidid, processledare på Rinkeby folkets hus, tror att det kommer bli fullt hus.

– Vi är väldigt förväntansfulla. Det är många ungdomar som tycker om Cherrie, som ju är härifrån. Det är stora artister som kommer, så det kommer att dra många, säger han.

Cherrie säger inför evenemanget:

– Musiken som skapas i Sveriges förorter är äkta. Den tas fram utan riktiga resurser eller studios. Därför är vårt arbete att sprida ett självständigt arbetssätt till framtidens musikskapare.

Erik Lundin tycker att det är viktigt att dela sina erfarenheter och de steg han tagit under de senaste tio åren som musikskapare.

Det handlar om att man behöver våga ta sina drömmar på allvar, vilket kräver mod, men också att våga gå sin egen väg och lita på sin potential. Och att kunna göra saker tillsammans med likasinnade vänner.

ANNONS

– Ungdomarna kommer att få inspireras till att våga satsa på sin dröm. Att kunna arbeta kreativt inom olika stilar. Det kan vara musik, noveller eller poesi, säger Mohammed Aidid.

Fakta

Evenemang: "Third Culture kids - dröm, mod egen"

Vad: Workshop, ca 1,5-2 h och konsert med Erik Lundin, Cherrie och Azarmi

Var: Rinkeby Folkets hus

När: 16.00 och 20.00

Föranmälan krävs, hör av dig till: Rinkeby.folketshus@gmail.com

Frågor om anmälan: 076-096 07 47

Resterande turnéplan

Sön 1 okt Rinkeby, Stockholm

Arrangör: Rinkeby Folkets Hus

 Fre 6 okt Borlänge

Arrangör: Kulturhuset Västra Borlänge

 Lör 7 okt Vivalla, Örebro

Arrangör: Vivalla Folkets Hus

 Lör 14 okt Fisksätra, Nacka

Arrangör: Fisksätra Folkets Hus

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.