ANNONS

Nu är Tungelstas nya station invigd

Stationen invigdes den 27 september.
Stationen invigdes den 27 september.
Tungelstas nya station invigdes den 27 september, Tungelstaborna tackades efter att ha stått ut med bullret från bygget.
– Det handlade framför allt om ett ”sista” spadtag för att tacka alla Tungelsta-bor, säger Håkan Filipsson pressansvarig på Haninge kommun.
ANNONS

Nu är den nya stationen i Tungelsta invigd. Den 27 september klipptes bandet inför drygt hundra närvarande vittnen. Man har förbättrat punktligheten på Nynäsbanan genom att bygga ett dubbelspår mellan Tungelsta och Hemfosa. Tungelsta station har nu också fått en tunnel under spåret och en uppgång med hiss till perrongen.

Arbetet har pågått sedan 2007 och Tungelstaborna har stått ut med mycket buller från bygget, under invigningen tackade man alla som stått ut med oljudet.

– Det handlade framför allt om ett ”sista” spadtag för att tacka av alla som jobbat med stationen och tacka alla Tungelsta-bor som stått ut med bullret, berättar Håkan Filipsson, pressansvarig på Haninge kommun.

Det nya stationshuset har fått en modernare stil. Huset ska symbolisera kommunens traditioner inom trädgårdsnäring.

– Man har resonerat att glasbyggnaden ska symbolisera trädgårdsstaden därför har man byggt stationshuset så det ska likna ett växthus, säger Håkan Filipsson.

 

Glasbyggnaden ska symbolisera ”Trädgårdsstaden” Foto: Håkan Filipsson.

Den nya stationen innebär även säkrare trafikövergångar för cyklister och ryttare, detta är något som kommunen vill värna om.

ANNONS

– Det betyder ganska mycket eftersom att vi har mycket hästar, vi vill värna om den verksamheten. vi får en väldigt fin stationsmiljö och vi bygger för framtiden, säger Filipsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.