Tunnelbana till Täby? Så tycker läsarna om skrotade planerna

Collage Ingen tunnelbana till Täby, i dagsläget. Men enligt en undersökning av Stockholms Handelskammare vill 76 procent ha tunnelbana till Täby. Många läsare håller med. Men inte alla, enligt kommentarer på Mitt i Täbys fb.
Planerna på tunnelbanan till Täby är skrotade, igen. Men många Täbyläsare anser att t-bana är ett måste när kommunen växer.
För kommunalrådet Erik Andersson (M) finns det inte på kartan att bygga tunnelbana till Täby. Många läsare tycker däremot att t-bana behövs – medan andra tycker att Roslagsbanan duger gott. Vad tycker du?

”Vad tycker du?” var frågan som fick debatten för och emot tunnelbana till Täby att sätta fart bland Mitt i Täbys läsare. På Mitt i Täbys facebooksida kan du läsa fler kommentarer och själv delta i debatten.

Du kan också skriva en insändare till oss.

Frågan om tunnelbanan återuppstår

Planerna på en tunnelbana till Täby har kommit och gått under årens lopp.

Frågan aktualiserades i samband med Sverigeförhandlingarna för ett par år sedan, men utgången blev fördel Roslagsbanan.

I dagsläget ligger tunnelbanekartan med Täby i papperskorgen igen.

– Det finns inte ens på kartan i dagsläget, sa Erik Andersson (M) kommunalråd i Täby, nyligen till Mitt i.

76 procent sa ja

Trots detta verkar inte stockholmarna släppt greppet om t-banedrömmen. När Stockholms Handelskammare nyligen genomförde en undersökning ansåg 76 procent att det behövs tunnelbana till Täby.

 


Vad tycker du, tunnelbanan eller inte till Täby?

Här nedan kan du läsa ett urval av Mitt i Täbys facebook-kommentarer för och emot tunnelbana till Täby:

”Jag kan inte förstå hur man tänkt klara infartstrafiken när det byggs så mycket i Täby och med det ökat antal människor som pendlar – är det att ta ansvar att rösta nej till tunnelbana? För mig ett sig det hela egoistiskt och ansvarslöst.”

Karin

”NEJ till tunnelbana i Täby! Bättre förbättra Roslagsbanan med fler avgångar även nattetid, bygg ut till Arninge och Hägernäs rondellen/Hägernäs strand, Vallentuna- Arlanda flygplats. Ta in direktbussar mellan Täby Centrum och Stockholm Central.”

Ingo

”Självklart T-bana. Varför är Täby ett undantag?”

Kristina

”Självklarhet tycker jag, stopp i Täby Centrum och Arninge. Vi bygger så många nya bostäder att det befintliga kommunikationerna inte kommer kunna mäkta med, så T-Bana är troligen det enda realistiska alternativet. Observera dock att jag fortfarande vill ha kvar Roslagsbanan och direktbussar som alternativ.”

Björn

”Tunnelbana till Täby är ett absolut måste.

Jonas

”Täby genomgår nu sin kraftigaste expansion sedan 60-talet, ska man bygga tunnelbana ska man göra det nu.”

Mikael

”Bättre än att förlänga Roslagsbanan till Odenplan alla gånger.”

Jörgen

”Det MÅSTE till alternativ och tunnelbana är ett givet sådant. När Täby galopp blir fullt bebyggd kommer antalet bilar på E18 att öka ännu mer, för alla tusentals som flyttar dit kommer inte åka Roslagsbanan eller buss.”

Erik

”Alla dagar i veckan!! Hälsar en som i 15 års tid åkt kommunalt från Täby till stan (plus gymnasietiden).”

Charlotta

”Senare i framtiden kanske. Inte det här året. Om det fanns tunnelbana i Täby skulle bussarna försvinna igenom åren och höga ljud och skakningar och husen kan rasa om man har riktig otur. Jag dagdrömmer ibland en tågbana i luften. Tystare och miljövänlig.”

Matthew

”Bygg bygg för bövelen.”

Lennart

”NEJ till T-bana till Täby.”

Jan

”Absolut.”

Gunnel

”Verkligen ja tack!! Begriper inte detta vurmande för Roslagsbanan. Det är ett långsamt transportmedel. Ut-och-vinka, för få dörrar för av/påstigning, trånga gångar och inga ståytor att hantera trängseln. Den tänkta utbyggnaden ska långt ner i underjorden, vägen upp till marknivå vid Centralen lär ta ett bra tag. I rulltrappor som förmodligen går sporadiskt.”

Sanna