ANNONS

TuP vill ha tusen bostäder i grusgropen – ingen OS-arena

Så ser visionen ut.
Så ser visionen ut.
Tullingepartiet vill se upp till 1 000 nya lägenheter i det nedlagda grustaget strax söder om Tullingesjön.
ANNONS

Tullingepartiet (TuP) har en ”ny” vision för bostäder – att bygga i nedlagda Hamra grustag.

Tanken om att bygga lägenheter här har faktiskt slagit partiet förr. För ungefär tre år sedan lade partiet en motion i kommunfullmäktige om saken. Nu vill man hjälpa till i bostadskrisen genom att bygga upp till 1 000 lägenheter strax söder om Tullingesjön.

Anders Thorén som är partiledare för TuP säger sig inte vara förvånad att man fick avslag sist, och är van att saker och ting tar tid.

– Vi går vidare trots att vi fått ett nej tidigare. Det är ett helt annat bostadsbehov nu. Jag har svårt att tro att någon kommun i Sverige skulle tacka nej till att det byggs upp mot 1 000 bostäder, säger han.

Arkitekten Kjell Forshed har fått i uppdrag att skissa på projektet. Han skissade även på partiets förslag till Tullinge centrum och om han får bestämma blir det huvudsakligen låga hus, menar Anders Thorén.

Tanken är alltså att bygga lägenheterna i nedlagda Hamra grustag söder om Huddingevägen. TuP ser potential att skapa bostäder som både ger en fantastik utsikt över Tullingesjön och goda förbindelser med busstrafik och den planerade Spårväg Syd.

Området skulle också kunna ge en naturlig sammankoppling med Rikstens friluftsstad och det gamla Tullinge.

TuP konstaterar dock att den rödgröna majoriteten och att idrottsrörelsen hellre vill viga gropen åt ett eventuellt skid-OS 2016. Partiet tycker att bostäder ”måste prioriteras framför sådana osäkra och spektakulära satsningar”.

Tullingepartiet ska nu söka kontakt med DeLaval som äger marken för att se om de kan vara intresserade.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.