ANNONS

Åtal: Far och son turades om att misshandla pojkens mamma

kvinnofridskränkning, sollentuna
Varje gärning har varit ett led i en upprepad kränkning av integriteten i syfte att "allvarligt skada hennes självkänsla", menar åklagaren.
En man i 50-årsåldern och hans 16-årige son misstänks för att i ett och ett halvt års tid ha utsatt mannens fru – pojkens mamma – för råa våldshandlingar gång på gång hemma i familjens hus i Sollentuna.
Nu åtalas de för grov kvinnofridskränkning (pappan) och grov fridskränkning (sonen).
ANNONS

Det hela började enligt åtalet i maj 2018 då sonen tog strypgrepp om sin mammas hals, slog henne i ansiktet och kastade henne i golvet så att hon fick blåmärken.

Under sommaren och hösten fortsatte sonen att vid flera tillfällen misshandla mamman på liknande sätt. Knytnävsslag mot huvud och ansikte – flera gånger så att hon spräckte läppen – och strypgrepp och knuffar så att hon föll och slog sig.

Hjälptes åt att slå kvinnan

I september samma år började även mannen att misshandla sin fru, enligt åtalet. Vid ett tillfälle slog han henne i ansiktet och en annan gång knuffade han in henne i ett badkar och kastade henne till golvet.

Vid ett tillfälle i juni 2019 hjälptes mannen och sonen åt att misshandla kvinnan med slag och därefter sparkar då hon låg ner.

Strypgrepp tills hon svimmade

Under sommaren och hösten fortsatte kränkningarna, mest frekvent från sonen.

Vid ett tillfälle i höstas tog mannen strypgrepp på sin fru och höll kvar tills hon tappade medvetandet. Sedan ska han ha sagt: ”Jag skulle kunna döda dig nu och ingen skulle någonsin få veta det.”

I november greps mannen och anhölls, och i början av december häktades han. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt för grov kvinnofridskränkning.

Mannen åtalas även för ofredande

Han åtalas även för ofredande då han i höstas ska ha utsatt sin frus mamma för ”hänsynslöst agerande genom att vid upprepade tillfällen kalla henne fitta och liknande uttryck samt uppmana henna att ta livet av sig”, skriver åklagaren i åtalet.

Samtidigt åtalas även sonen, i hans fall handlar det om grov fridskränkning.

ANNONS

Vittnesmål, bilder och ljudfiler finns

Utöver kvinnans egen berättelse finns vittnesmål från flera släktingar, grannar, vänner och även poliser som kan berätta om sina iakttagelser från ingripanden hemma hos familjen.

Det finns också bilder som visar på kvinnans skador och ett stort antal ljudfiler från telefonsamtal, bland annat mellan kvinnan och hennes mamma.

ANNONS