ANNONS

Turebergs allé ska bli en ny stadsgata

Så ska fastigheterna se ut när bygget står klart.
Så ska fastigheterna se ut när bygget står klart.
Nu ska Turebergs allé bli ännu attraktivare. Ett nytt bostadsområde med plats för 90 bostadsrätter ska byggas i området norr om Sollentuna centrum. Byggstart är planerad till i början av nästa år.
ANNONS

Under drygt 15 års tid har arbetet med att göra Turebergs allé till en mer spännande plats pågått.

Enligt Thomas Ardenfors (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande, har olika förvärv av Magnolia och HSB samt starten för Peabs bostäder i området gjort att takten i arbetet ökat rejält under de senaste två åren. Senast genom Magnolia bostads satsning på 90 nya bostadsrätter.

– Turebergs allé kommer att bli en urban korridor mellan Stinsen och Sollentuna centrum, byggd i en stadsliknande miljö och när kranarna snart står där kommer vi äntligen börja kunna skönja målsnöret, ­säger han.

Kommunens ambition är att skapa en mer levande gatu­miljö längs gatan. Tanken är att det i slutändan ska bli en blandning av bostäder, affärer och kontor.

– För oss är det ett väldigt attraktivt område med bra läge och nära kommunikationer. Nu börjar dessutom den gamla stämpeln på området runt Malmvägen att försvinna, säger Daniel Lövstedt, projektedare på Magnolia bostad, som redan bygger 230 hyresrätter i området runt Turebergs allé.

Redan till hösten kommer försäljningen av Magnolias nya lägenheter att starta och byggstarten är planerad till januari-februari 2016. Det nya kvarteret kommer att innehålla allt från ettor och tvåor till större våningar med terrasser.

– Jag tror att alltifrån förstagångsköpare till barnfamiljer och folk som precis flyttar ut ur sina villor kommer att flytta in här, det kommer att bli en stor mix av folk i området, säger ­Daniel Lövstedt.

Än så länge är själva bygget bara i planeringsfasen, men när det nya kvarteret står färdigt och inflyttning kan börja är ännu inte klart.

Tidigare i somras förvärvade HSB två fastigheter i området med ambitionen att bygga lägenheter. Byggstart för dessa kommer att ske tidigast under 2017.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.