ANNONS

Turkiska bagels frestar i nytt centrumstråk

Hannah, butiksanställd hos den turkiska nagelkedjan Simit Sarayi som öppnade i Skärholmen centrum i nov 2016
Hannah har just börjat jobba i Skärholmen centrum men kan Simit Saryi väl. Tidigare jobbade hon i Mall of Scandinavia. Och ja, hon gillar bagels.
Pyramid av baklavas hos Al Shami Sweets i Skärholmen centrum
Pyramid av baklavas hos Al Shami Sweets i Skärholmen centrum.
turkiska bagels i Skärholmen centrum hos Simit Sarayi
Turkiska bagels, en specialitet som kommit till Sverige.
Turkiska bagels, orientaliska sötsaker och grekisk kafémeny. Hungriga och sötsugna besökare har flera ställen att välja mellan i den nyöppnade stråket i Skärholmen centrum.
ANNONS

I går öppnade en ny entré från garaget i Skärholmen centrum, som gör att bilburna kunder kan gå direkt till Ica och Systembolaget, genom en ny galleriagång.

Det är en gång med orientalisk touche. Al Shami Sweets lockar besökarna med pyramider av baklavas, lådor med nötter och många andra godsaker från Mellanöstern. Al Shami Sweets finns på en annan plats i centrumet sedan tidigare, men ska nu flytta sin försäljning hit.

Nykomling är däremot den turkiska bagelkedjan Simit Sarayi. I Sverige fanns den tidigare bara i Mall of Scandinavia i Solna, men nu har man kommit till Skärholmen.

I disken finns inte bara turkiska bagels. Här ligger också gyllengula filodegspajer fyllda med spenat eller ost och börekrullar fyllda med köttfärs eller ost.

– Gatuförsäljare säljer bagels överallt i Turkiet. Simit Saray var först med att använda dem som specialitet i kaféer, berättar butiksanställda Hannah.

Än så länge bakas allt i Solna, men snart ska ett eget bageri vara på plats. Inom kort ska också kafédelen byggas ut, med fler sittplatser.

– Det kommer också att bli en längre disk, täckt av glas. Det kommer att bli jättefint, säger Hannah.

Strax intill Simit Sarayi finns det grekiska kaféet Fillo, med grekiska godsaker och matvaror i sitt utbud. Många chanser att äta sig mätt på en kort sträcka alltså. Så är också nykomlingarna en del av centrumägarens satsning på att göra Skärholmen centrum till en mötesplats med mer stadslik känsla, där man ska kunna äta gott.

 

ANNONS