ANNONS

Tusentals ertappas med att bo i studentlägenheter

Varje år tvingas 1 000 personer flytta omgående från sina studentlägenheter – orsaken är att de inte längre pluggar. Trots löpande kontroller fortsätter många ex-studenter bo kvar i sina boenden, rapporterar SVT Stockholm.
ANNONS

Den rådande bostadssituationen i Stockholm leder till att människor håller hårt i sina studentbostäder. Vissa väljer att läsa strökurser, andra läser om samma kurs eftersom de vet att de klarar tentorna, rapporterar SVT Stockholm. Samtidigt ertappas 1000 personer årligen med att bo kvar i sina studentlägenheter i Stockholm, trots att de studerat färdigt. Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB) har 8000 boenden i Stockholm och de gör boprövningar för att säkerställa att det är studenter som bor i lägenheterna.

– I och med att vi gör boprövningar så frigör vi lägenheter till nya studenter. Du måste ta minst 15 högskolepoäng för att få bo hos oss, säger Maria Granbon, chef för kund- och förvaltningsservice på SSSB till SVT.

Men SSSB kontrollerar de boendes högskolepoäng först terminen efteråt, och därför kan en person som läst färdigt i juni bo kvar i sin lägenhet fram till våren året därpå. Upptäcks man med att inte studera tvingas man flytta omgående.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.