Två bilister slirade runt oförklarligt – en krock och flera bilar påkörda

En kvinnlig bilist med fyra passagerare i bilen, kom över på fel sida vägen när hon körde ut norrut via påfart Handen på riksväg 73 under söndagskvällen. Det slutade med en frontalkrock med ett mötande fordon. Minst tre personer fick föras till sjukhus.

Även på lördagen inträffade en ovanlig trafikhändelse, när en kvinnlig bilist körde in i flera bilar och även hamnade utanför vägrenen när hon lämnade Port 73.

Polisen rapporterar om två märkliga trafikförseelser från gångna helgen. I det ena fallet slutade det alltså med en frontalkrock. Det var vid 20.30-tiden på söndagskvällen som en kvinna, med fyra passagerare i bilen, körde ut på påfart Handen i norrgående riktning på riksväg 73.

– På något sätt tappade hon då kontrollen över fordonet, kom över mittrefugen och hamnade på Handens avfart på andra sidan. Då kom ett fordon med en manlig förare, som precis svängt ner på avfarten (mot Port 73 red anm) och det blev en oundviklig frontalkrock, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Det var inga högre hastigheter när olyckan inträffade.

– Men om ett mötande fordon kommit i full fart på motorvägen i södergående riktning när kvinnan hamnat på fel sida så hade det kunnat smälla rätt ordentligt, säger Lars-Göran Rehn.

Inga allvarliga skador ska ha skett.

– Men de fem i bilen som kom över på fel sida klagade på nacksmärtor, och minst tre av dem fördes till sjukhus. Mannen i den andra bilen klagade på smärta i höger underarm, och han ska uppsöka sjukhus i dag (måndag red anm). Kvinnan tappade helt enkelt kontrollen på fordonet, det finns ingen misstanke om droger, säger Lars-Göran Rehn.

En annan, ovanlig trafikförseelse inträffade på lördagen.

Det var vid 10-tiden på förmiddagen som en kvinnlig bilist, över 70 år gammal, lämnade Port 73 och körde i riktning Tyresö.

Och det blev en, något speciell färd ut mot Gudöbroleden.

– Hon ska ha kört in i parkerade fordon vid Port 73, och sedan in i ett staket intill och även hamnat utanför vägrenen ner på grässlänterna på vägen mot Tyresö. Väldigt många andra bilister reagerade. Hon körde ända bort till Trollbäcken innan färden avslutades. Det är lite märkligt, vi vet inte varför det blev såhär, men uppgifter kan ha kommit fram i förhör med henne. Men hennes körkort är nu omhändertaget, säger Lars-Göran Rehn.

Ingen person skadades.