Två frias från klädstöld i Skvaltan

Två män som iakttogs vid några klädcontainrar i Skvaltan har friats från ett åtal om stöld av begagnade kläder.
Två män som iakttogs vid några klädcontainrar i Skvaltan har friats från ett åtal om stöld av begagnade kläder.

Två män, båda 22 år, frias från ett åtal om en misstänkt klädstöld från några klädcontainrar utanför Ica maxi i Skvaltan.

Åklagaren ansåg att männen hade stulit kläder ur containrarna men Nacka tingsrätt har kommit fram till att de två 22-åringarna lika gärna kan ha kastat kläder i containrarna och friar männen.

Ett vittne såg männen vid klädcontainrarna på kvällen den 24 januari. Vittnet såg männen röra sig mellan containrarna och en parkerad skåpbil. Vittnet såg inte riktigt vad männen gjorde men såg att de lastade in något fort i bilen och ringde polisen som lyckades lokalisera skåpbilen.

Männen förklarade vid rättegången att de under den aktuella dagen hade åkt runt och knackat dörr för att samla in kläder. En del kläder tänkte de själva behålla, andra skulle de sälja. Kläder de inte ville ha lämnade de i containrarna.

Nacka tingsrätt bedömer att åklagaren inte lyckats styrka sitt åtal, tvärtom styrks männens berättelse av en lapp polisen fann i skåpbilen där det angavs att de tog emot gamla kläder. Vittnet såg inte heller om paret verkligen tog kläder från containrarna.