Två garagelängor brann i Solhem

Två garagelängor sattes i brand i Solhem förra veckan. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand, men ser inte någon koppling till den senaste tidens upplopp och bränder i Stockholms förorter.

Två längor brann natten till onsdag i Solhem i Spånga. Totalt ryckte fem brandbilar från både Järfälla och Vällingby ut. Efter en och en halv timmes arbete var elden släckt.

Garagelängorna ligger mitt i ett radhusområde och närmaste hus står bara ett par meter bort.

En ägare till ett av garagen berättar hur han blev väckt mitt i natten av grannar som såg att det brann.

Själv vill han inte kommentera händelsen utan hoppas bara att eldsvådan var en olyckshändelse.

Men det tror inte polisen.

– Vi misstänker att den var anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Ann-Kristin Kleist, informationsansvarig på Västerortspolisen.

Elden hade inte spridit sig in i garagen utan det var bara fasaderna som brunnit. Men enligt uppgifter från Storstockholms brandförsvar var minst två bilar rökskadade.

Polisen kan inte svara på hur lång tid deras förundersökning kommer att ta, men de tror inte att branden har något att göra med den senaste tidens oroligheter, som började i Husby.

Förra året fick polisen in 139 anmälningar om skadegörelse genom brand i postorten Spånga. Hitills i år har det kommit in 144 anmälningar.

Polwisens tekniker var på plats morgonen efter.Foto: Hannah Modigh

Vi misstänker att branden var anlagd.