Två inför rätta för mord på p-plats

I går inleddes rättegången mot två män som misstänks för att ha hjälpt till vid mordet på en 37-årig man på en parkeringsplats i Enskede förra sommaren.

Sent på kvällen den 11 juli förra året sköts en 37-årig man till döds med tre skott, varav ett i huvudet, när han klev ur sin bil vid Nynäsvägen i Enskede. Vittnen såg den maskerade gärningsmannen plockas upp av en person på en moped som åkte därifrån. Nu har två män, 24 och 27 år gamla, åtalats misstänka för medhjälp till mordet.

– Än så länge har vi inte någon gärningsman, vi vet att fler än de två åtalade är inblandade i det här fallet, säger kammar-åklagare Tomas Malmenby som leder utredningen.

24-åringen och 27-åringen misstänks ha hjälpt gärningsmannen att undkomma genom att elda upp gärningsmannens kläder och tända eld på mopeden i ett skogsparti vid Skrindvägen i Gubbängen strax efter dödsskjutningen.

– Det är ett komplext bevis- läge, vi har både vittnesuppgifter från platsen i Gubbängen och telefonlistor som pekar mot de här två männen, säger Tomas Malmenby.

Från Gubbängen fortsatte flykten i en personbil som polisen senare hittade i Rågsved och där slutar spåren efter gärningsmannen.

– Vid den här typen av brott så är det svårt att hitta den som utförde mordet efter så pass lång tid, men det är så klart inte helt uteslutet, säger kommissarie Lars Byström vid Länskriminalpolisen.

De båda åtalade männen nekar till brott.

Det är ett komplext bevisläge.