Två män åtalas för koppleri på hotell

Två män, 45 och 35 år, åtalades i förra veckan för flera fall av koppleri.

Männen har bland annat uppmanat kvinnor att sälja sex i en lägenhet på Hantverkargatan.

Enligt åtalet har männen, som är från Södermlam och Växjö, ordnat lägenheter och hotellrum runt om i Stockholm med avsikt att låta två kvinnor bedriva prostitution där.

”Männen har främjat och på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjat att målsägande haft sexuella förbindelser mot ersättning (prostitution)”, skriver åklagaren i åtalet.

En av platserna där kvinnorna sålde sex ligger på Hantverkargatan i närheten av Pontonjärparken. Där ska en av de åtalade ha hyrt en lägenhet under hösten 2012.

Förutom att ha försett kvinnorna med lägenheter och hotellrum ska männen dessutom ha lurat dem på stora summor pengar. Bland annat genom att låta dem betala 90 500 kronor för en lägenhet som inte existerade.

En av kvinnorna betalade dessutom över 100 000 kronor i tron att hon skulle få hyra ytterligare en lägenhet för pengarna. Men enligt åtalet ljög då en av männen och sa att han hade blivit bestulen på pengarna. Han ska även ha förfalskat en polisanmälan om stöld för att övertyga kvinnan.

Åklagaren menar att brotten ska se som grova eftersom verksamheten har bedrivits i stor omfattning, medfört betydande vinning och skada, samt inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av målsägande.

Männen har ekonomiskt utnyttjat att målsägande haft sexuella förbindelser mot ersättning.