ANNONS

Två miljoner till flyktingmottagande

Kommunen satsar 11 miljoner kronor i ökade resurser till skolan och två miljoner vardera till flyktingmottagande och trygghetsskapande arbete.
Kommunen satsar 11 miljoner kronor i ökade resurser till skolan och två miljoner vardera till flyktingmottagande och trygghetsskapande arbete.
Upplands Väsby kommun satsar 11 miljoner kronor i ökade resurser till skolan och två miljoner vardera till flyktingmottagande och trygghetsskapande arbete. Detta i den kompletterande budget som klubbades av kommunstyrelsen förra veckan.
ANNONS

På kommunstyrelsens möte förra veckan beslutades om en kompletterande budget där satsningar på fyra områden står i fokus.

Budgeten, som gäller för 2016-2018, ger ökade resurser på 11 miljoner kronor till skolprojektet Ett lärande Väsby.

– Barn och unga är prioriterade i vår budget denna gång och även tidigare. En viktig fråga för oss är att skapa en bra start i livet för de som växer upp i vår kommun. Nu lägger vi in ytterligare pengar på skolan och satsar extra på att få unga i jobb, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vid sidan av satsningen på skolan läggs två miljoner kronor för att förbättra flyktingmottagandet och lika mycket till fortsatta trygghetsinsatser.

– Vi behöver kunna skapa ett gott mottagande för personer på flykt, säger Bohman.

Dessutom satsas 600 000 kronor extra på arbetet med att skapa sommarjobb för Väsbys ungdomar.

Budgetförslaget beslutades på kommunstyrelsens möte under måndagen och kommer att klubbas på kommunfullmäktige 23 november.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.