ANNONS

Två minuters resa gör lägenheten tre miljoner billigare

I Bredäng kan man fortfarande köpa en bostadsrätt relativt billigt.
I Bredäng kan man fortfarande köpa en bostadsrätt relativt billigt.
Det tar bara två minuter att åka tunnelbana mellan Mälarhöjden och Bredäng. Men den korta resan gör att priset på bostadsrätter sjunker med flera miljoner kronor.
ANNONS

Tre miljoner kronor. Så stor är prisskillnaden mellan en 78 kvadratmeter stor bostadsrätt i Bredäng och en lika stor bostadsrätt i Mälarhöjden. I Bredäng kostar lägenheten, i snitt, två miljoner kronor (25 641 kronor/kvadratmeter) medan den kostar fem miljoner kronor (64 103 kronor/kvadratmeter) i Mälarhöjden. Det visar en kartläggning som Aftonbladet gjort.

Tidningen har kartlagt lägenhetspriserna längs Stockholms tunnelbanenät. Prisskillnaden mellan Bredäng och Mälarhöjden är den största, på det minsta avståndet.

Inte oväntat är priserna högst i innerstan. Vid Karlaplan på Östermalm är kvadratmeterpriset 100 000 kronor, vilket innebär att en lägenhet på 78 kvadratmeter kostar 7,8 miljoner kronor. I Husby är kvadratmeterpriset lägst. Där kan man köpa en lägenheter på 78 kvadratmeter för 1,6 miljoner kronor.

Medelpriset i Stockholm ligger på 4,4 miljoner kronor för en 78 kvadratmeter stor bostadsrätt, enligt Aftonbladets undersökning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.