ANNONS

Två misshandlade när skolmatch urartade

Två elever slogs blodiga när fotbollsmatchen mellan Ross Tensta och Blackeberg spårade ur.
ANNONS

Matchen spelades vid lunchtid i fredags på en fotbollsplan vid Blackebergs gymnasium som del av distriktsmästerskapen mellan Stockholms gymnasieskolor.

Ross Tenstas lag låg under med 5-2 och började, enligt vittnen, spela allt fulare. Stämningen blev hätsk.

– När en i publiken protesterade mot fulspelet blev han påhoppad av en spelare, säger Magnus Silfverstolpe, rektor vid Blackebergs gymnasium.

Matchen bröts. En stund senare misshandlades en av Blackebergslagets spelare vid omklädningsrummet av flera personer, enligt samstämmiga uppgifter från skolornas rektorer.

– Sammanlagt var det två pojkar som fick plåstras om, de var inte allvarligt skadade, men det var viss blodsutgjutelse, säger Magnus Silfverstolpe.

Polisen tillkallades och tog upp anmälningar om misshandel. Domaren anmälde också våldet till Skolidrottsförbundet. Det är ännu inte avgjort vad våldet kommer att få för konsekvenser för Ross Tenstas lag.

– Antingen blir vi avstängda resten av turneringen eller så kanske vi kan få fortsätta spela om vi har fler vuxna på matcherna, säger Emma Nordström, rektor på Ross Tensta gymnasium och beklagar det inträffade.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.