ANNONS

Två misshandlades i samband med skottlossning

Under natten till fredag ska skott ha avlossats i Skogås. På plats hittades ingen skottskadad, men däremot två misshandlade personer och tomhylsor. Tre personer greps en stund senare. De är nu anhållna misstänkta för försök till mord.
ANNONS

Det var strax före klockan 00.30 natten till fredag som flera boende i Skogås larmade polisen om skottlossning på en innergård.

Flera polispatruller skickas till platsen. Kvar var då två misshandlade personer, varav åtminstone den ena ska vara i 20-årsåldern.

– Två personer har förts till sjukhus, men de ska inte ha livshotande skador, säger Hesam Akbari, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Efter tips kunde polisen kort efter gripa tre personer i en bil i området. De anhölls senare under natten och är skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden, för försök till mord. Samtliga är män i 20 till 30-årsåldern.

Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen, spårat i området med hund och hållit flera förhör. Men de vill i nuläget inte lämna fler uppgifter om händelsen eller vad ett eventuellt motiv till skottlossningen kan vara.

– Vi kan inte gå ut med några fler uppgifter nu, säger Hesam Akbari.