Två överfallsvåldtäkter vid grönområden

Två kvinnor har anmält att de blivit våldtagna utomhus, i Salem och i Sundbyberg.
Två kvinnor har anmält att de blivit våldtagna utomhus, i Salem och i Sundbyberg.
Överfallsvåldtäkter i Sundbyberg och Salem, man omkom i lägenhetsbrand, kvinna blev rånad på sin bil och dags för halvmaraton. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Överfallsvåldtäkt i Sundbyberg

Larm kom i går kväll om att en kvinna blivit våldtagen utomhus i Ursvik i Sundbyberg. En för henne okänd gärningsman ska ha överfallit henne vid en gång- och cykelväg mellan Rissne och Kista runt kl. 20.

– Hon blev påhoppad och våldtagen av en för henne okänd man. Hon är så klart skärrad men mer än så vet jag inte om hennes hälsotillstånd, säger Jens Mårtensson vakthavande befäl vid polisen Stockholm till P4 Stockholm.

Ingen är ännu gripen för våldtäkten.

Överfallsvåldtäkt i Salem

En person anmälde att hennes vän blivit våldtagen utomhus i ett skogsområde i Salem under natten till lördag. Brottsplatsen har undersökts av polispatruller och hundpatrull under natten. Våldtäktsmannen, eller våldtäktsmännen, ska ha varit okända för kvinnan, säger Carina Skagerlind, vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Man omkom i lägenhetsbrand

En person dog natt i en lägenhetsbrand i Skogås i Huddinge. Larmet kom till räddningstjänsten runt klockan 00.30. Boende i huset behövde inte evakueras eftersom branden höll sig bara till en av lägenheterna, enligt P4 Stockholm. Polisens tekniker ska nu undersöka lägenheten för att ta reda på brandorsaken.

Kvinna blev rånad på sin bil

En kvinna i 70-årsåldern blev rånad på sin bil i Spånga centrum i fredags kväll runt klockan 19.30. Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med såg, uppger en källa för Aftonbladet. Kvinnan fick åka ambulans till sjukhus för omplåstring. Gärningsmännen är ännu på fri fot.

Störningar i trafiken under halvmaraton

12 750 löpare är anmälda att under lördagen springa halvmarathon, som sträcker sig över Södermalm, Kungsholmen och Norrmalm. Starten går klockan 15.30 på Gustav Adolfs torg, framför operan. Målet är på Norrbro, framför slottet och Riksdagshuset. Räkna med att det kommer att bli svårare att ta sig fram i kollektivtrafiken under dagen, här kan du se vilja linjer och hållplatser som påverkas.

Fest för nyanlända och etablerade svenskar

Under lördagen är det dags för en gratisfestival där kultur, livemusik och möte mellan människor står i centrum. Hejfestivalen – ett kalas som arrangeras för att nyanlända och etablerade svenskar ska få träffas och umgås under festliga former. Platsen är Clarion vid Skanstull, kl.13-00.

Mest mulet väder

SMHI:s prognoser för dagens väder visar på mest mulet, regn eller skurar och svag vind. I eftermiddag ihållande regn söderifrån och runt 15 grader. Regnet drar bort i natt. Sydlig vind som kan vara frisk vid kusten.

Till sist …

Foodtruck-SM och pizzadisco. Fler tips om vad du kan hitta på i helgen hittar du här.