ANNONS

Tjuvar låste in flicka som var ensam hemma

Inbrott trappuppgång polis collage puff
Polisen kontaktades efter att gärningsmännen lämnat bostaden.
Vid lunchtid under torsdagen ringde det på dörren till en bostad i Järfälla, där en ung flicka var ensam hemma. När hon öppnade trängde sig två gärningsmän in i lägenheten och stängde in henne medan de stal föremål.
ANNONS

Polisen larmades strax före klockan tolv på torsdagen till en bostad i Järfälla där en flicka i yngre tonåren blivit utsatt för inbrott. När det ringde på dörren öppnade tjejen, varpå två gärningsmän trängde sig in i lägenheten, stängde in henne i ett rum och fortsatte med att stjäla föremål. Än är det inte klart vad som stulits.

Strax därpå hörde flickan att gärningsmännen lämnat lägenheten och kontaktade då polisen. En anmälan om grov stöld har upprättats.

– Hon blev inte fysiskt skadad men naturligtvis måste hon blivit skärrad av att något sånt här inträffar, säger Kjell Lindgren vid polisens regionsledningscentral.

Polisen förhörde både flickan och hennes föräldrar och sökte i området utan att hitta några gärningsmän under timmarna efter brottet. Dessutom ska en brottsplatsundersökning genomföras för att se om gärningsmännen lämnat några spår efter sig.

Enligt Kjell Lindgren är det ovanligt att inbrottstjuvar beter sig på detta sätt.

– Det är inte särskilt vanligt, men det har förekommit på andra ställen i regionen och runt om i Sverige, säger Kjell Lindgren.

Uppdatering 28/8-17: Undersökningen av detta fall lades ner efter att polisen konstaterat att uppgifterna inte stämde. Läs mer här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.