Två unga misstänks för skolbrand

Det var i början av augusti som delar av Utsäljeskolan eldhärjades. Polisen misstänkte omgående att branden var anlagt och inledde en förundersökning om grov mordbrand.
Det var i början av augusti som delar av Utsäljeskolan eldhärjades. Polisen misstänkte omgående att branden var anlagt och inledde en förundersökning om grov mordbrand.
Två personer i 15-årsåldern misstänks ligga bakom branden i Utsäljeskolan förra månaden.

– Personerna har medgett att de har varit på platsen, i övrigt vill jag inte säga vad som har framkommit i förhör, säger åklagaren Hanna Cardell.

Det var i början av augusti som delar av Utsäljeskolan i Huddinge eldhärjades.

Polisen misstänkte omgående att branden var anlagt och inledde en förundersökning om grov mordbrand. Dagen därpå kunde polisen berätta att minst en minderårig person misstänktes ligga bakom branden, men ville i övrigt inte kommentera ärendet.

Nu berättar åklagare Hanna Cardell för Mitt i att utredningen går framåt och att två unga personer misstänks för branden.

– Två personer har varit inne på förhör. De medger att de har varit på platsen, i övrigt vill jag inte säga vad som har framkommit. Brottsrubriceringen är fortfarande grov mordbrand, men den kan komma att ändras, säger hon utan att vilja kommentera ärendet vidare på grund av förundersökningssekretessen.

Hon vill heller inte gå in på om det finns någon teknisk bevisning som knyter personerna till brottsplatsen, men berättar att vittnen har sett de två misstänkta i anslutning till skolan när branden startade.

– Jag kan inte svara på om eller när det kan bli aktuellt för åtal. Men jag har goda förhoppningar att det här kommer att klaras upp, säger Hanna Cardell.

Ingen av advokaterna som försvarar de båda misstänkta vill kommentera hur deras klienter ställer sig till anklagelsen.

– Jag vill helst inte kommentera något med hänsyn till min klients ålder, säger Joel Apitzsch.

Läs mer:

Misstänkt mordbrand bakom eldhärjad skola

Minderårig misstänks ligga bakom skolbrand

Sex klasser flyttas efter branden

Nio klassrum skadades i branden