Tvåbarnspappa låg bakom mordet i Vällingby

vällingby, gripen för mord
Mannen har erkänt mordet på kvinnan i Vällingby.
Mordet på den 21-åriga kvinnan ska ha ägt rum strax före åtta på morgonen. Grannar var på väg till jobb och skola – men ingen förstod vad som hände i deras hus.

Strax före 08.00 den 8 februari fick polisen ett telefonsamtal från den nu åtalade 33-årige mannen. Han uppgav att han stod i sin lägenhet och att han inte ville gå in i badrummet för där låg en kvinna som han en minut innan hade strypt till döds.

Ungefär samtidigt lämnade grannar flerbostadshuset på Kanngjutargränd för att gå till sina arbeten. Ingen av grannarna som har förhörts av polisen anade att en kvinna mördades den morgonen. Lägenheterna är, påpekar många, mycket välisolerade.

Anhöriga och vänner till kvinnan har berättat att hon och mannen hade varit tillsammans av och till i tre år. De uppfattade relationen som turbulent.

”Mannen var snäll men lite egen”

Mannen arbetade som lastbilschaufför och har två barn sedan ett tidigare förhållande. Enligt grannar festade han en del men den sammantagna bilden är att han var snäll, men lite egen. De som var nära kvinnan har uppgett att det verkade som om han tryckte ner henne psykiskt, och de noterade att han drack en del.

Kvinnan var fåordig när det gällde mannen och deras relation.

Natten före mordet

På kvällen den 7 februari gick kvinnan med sin syster och mamma till Grimsta Krog. När de kom hem sa kvinnan att hon skulle gå till mannen. De hade haft sms-kontakt under kvällen. En eller två veckor tidigare hade kvinnan gjort slut med mannen, anledningen var hans drickande. Hon hade börjat träffa en annan kille men avtalat med denne att hålla det hemligt.

Under natten försökte kvinnan nå sin nya kille på mobilen. När han ringde upp var det mannen som svarade. Han var då aggressiv och frågade om deras relation. Det verkade som om han hade druckit en del. Detta var vid fyratiden på morgonen.

Vad som hände därefter är det ingen som säkert vet. Mannen har uppgett att kvinnan försökte slå honom med en kastrull, varpå han tog tag om hennes hals och släppte inte.

Mycket ångerfull

”Det var absolut inte meningen men, fan fan fan men skitsamma jag har förstört mitt liv och jag har tagit ett liv…”, sa mannen i samtalet med polisen minuten efter mordet.

På onsdagen åtalades mannen för mord i Solna Tingsrätt. Han har erkänt brottet.