I dag tvångsutvisas Yasin Mohammedi

Idag, tisdag, sker tvångsutvisningen. Planet på bilden är inte det chartrade planet.
Idag, tisdag, sker tvångsutvisningen. Planet på bilden är inte det chartrade planet.
Idag tvångsutvisas Yasin Mohammedi till Afghanistan.
Tillsammans med ett antal andra ensamkommande ska han sättas på ett chartrat plan till Kabul som går från Landvetters flygplats i Göteborg i eftermiddag/kväll.
In i det sista pågår febrilt arbete för att förhindra utvisningarna.

Yasin Mohammedi är en av de 17 ensamkommande ungdomarna som ska tvångsutvisas till Kabul i ett chartrat plan som går från Landvetters flygplats i Göteborg. Planet är sagt att lyfta i eftermiddag/kväll någon gång.

Yasin Mohammedi är en av spelarna i  Kista SC:s lag för ensamkommande där han var lagkapten och är en av många ensamkommande som fått sin ålder uppskriven utan att göra en åldersbedömning.

Hans advokat Viktor Banke har flera klienter som ska deporteras, och han jobbar febrilt in i det sista för att förhindra utvisningen, skriver han på Twitter idag. ”Har flera unga klienter som känner stark rädsla och ångest nu”, skriver han.

 Har flera unga klienter som känner stark rädsla och ångest nu

Han har skickat in en begäran om verkställighetshinder för Yasin Mohammedi, vilket Mitt i berättade om i fredags.

Sonja Dousa från Kista SC, som engagerat sig i fallet, hoppas in i det sista.

– Hans familj kommer från ett ställe som heter Ghazni, och tanken är att han ska deporteras dit. Färdvägen dit från Kabul är extremt farlig och även om de valt att uppgradera hans ålder till 18 är det en väldig ung ålder för att ta sig på en så farlig väg, säger hon.

Många verkställighetshinder är inskickade rörande de som ska utvisas idag och ungdomarnas ombud jobbar för fullt för att i sista sekund stoppa enskilda utvisningar.