ANNONS

Tvärbanan stängs av i ett halvår

Tvärbanan kommer stänga mellan Alvik och Sickla under ungefär ett halvårstid från och med i vår.
Tvärbanan kommer stänga mellan Alvik och Sickla under ungefär ett halvårstid från och med i vår.
Nu kommer beskedet att tvärbanan mellan Alvik och Sickla kommer stängas av runt sex månader. Anledningen är att hela signalsystemet ska bytas.
ANNONS

Läs mer: Tvärbanan har stått still i 170 dagar på tre år

Läs mer: Dubbelt så lång restid när tvärbanan stängs av


Tvärbanan mellan Alvik och Sickla kommer inte vara i trafik under cirka sex månaders tid från och med i vår, vilket Sjöstadsbladet var först med att berätta. Det finns ännu inget exakt datum satt för avstängningen, men den börjar troligtvis runt påsk.

– Vi behöver byta hela signalsystemet på Sicklagrenen. Efter det ska man kunna åka mellan Sickla och Solna utan att behöva byta i Alvik, säger Christian Hoffmann, kommunikatör på SL till Mitt i.

Ersättningstrafik kommer att sättas in i form av bussar.

Tvärbanan har varit avstängd under flera perioder tidigare, främst under sommaren.

Varför har signalsystemet inte fixats då?

– Tidigare avstängningar har handlat om förstärkningsarbete på själva banan, och har inte handlat om signalsystemet, säger Christian Hoffmann.

Sträckan mellan Alvik och Solna kommer också att stängas av, men under betydligt kortare tid. SL uppskattar att det kommer att ta en månad att ordna signalsystemet på den sträckan.

ANNONS

Till helgen, 14-16 oktober, kommer tvärbanetrafiken mellan Sickla och Alvik också att ställas in. Det beror bland annat på att en ny tillfällig hållplats ska byggas i Sickla udde.


Läs mer: Därför står Tvärbanan still – försening och skenande kostnader