ANNONS

Tvärlinje mellan Danderyd och Kista blir verklighet i höst

ny busslinje
– Efterlängtad satsning på bättre tvärförbindelser i länet, säger Kristoffer Tamsons (M).
En större satsning på busstrafiken har gett fler linjer och avgångar. Nu får norrort en ny tvärförbindelse från Danderyds sjukhus till Kista, via Täby.
ANNONS

Den blågröna majoriteten i Region Stockholm lägger 10 miljoner kronor på två nya tvärlinjer i busstrafiken. En i söderort och en i norrort.

Den i norr ska gå mellan Danderyds sjukhus och Kista, via Gribbylund i Täby.

– Ordning och reda ger mer pengar till ny, utbyggd och förbättrad busstrafik. Det är också bakgrunden till att vi nu kan gå fram med en efterlängtad satsning på bättre tvärförbindelser i länet, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL i ett pressmeddelande.

15 stationer

629X, som busslinjen i norr heter, planeras att ha 15 stationer och tas i trafik i december 2019.

– Det här är bra för resenärerna. Med nya tvärförbindelser får fler människor en snabb och smidig resa till jobb och skola. Det är genom att prioritera fler bussar och nya spår vi skapar en region där fler får vardagen att gå ihop utan bil, säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikråd.

De två nya tvärförbindelserna är ett resultat av en stor satsning på busstrafiken i länet. 160 miljoner kronor har den blågröna koalitionen satsat vilket inneburit 127 000 nya avgångar och 14 helt nya busslinjer under 2019.

ANNONS
ANNONS