ANNONS

Hela poolen fick utrymmas

Åkeshovs simhall
Bara två veckor efter nyöppning av Åkeshovs simhall var man tvungen att utrymma bassängen.
Bara två veckor efter nyöppning av Åkeshovs simhall var man tvungen att utrymma barn från bassängen.
– Han sa "Pappa det ligger något på botten".
ANNONS

För bara två veckor sedan invigdes Åkeshovs simhall efter en omfattande renovering. Många badsugna besökare har kommit dit för att testa de nya fräscha bassängerna, men under helgen var en av poolerna tvungen att utrymmas.

Besökaren Andrzej Stamirowskis var en av de många föräldrar som badade i den grunda bassängen med sina barn. Plötsligt fick Andrzejs 7-åriga son syn på något konstigt på botten.

– Han sa ”Pappa det ligger något på botten”, då såg jag att det var någon slags gummifog som lossnat mellan kakelplattorna. Vi plockade upp det men det kom bara mer och mer. Sen fastnade även mätningsmassa på hans fot och han blev rädd, berättar han.

Personalen i receptionen tog då snabbt beslutet om att utrymma de 20-tal barn som var i bassängen.

– Det var mjukfog som hade lossnat från poolen. Vi fick tömma den på barn och sedan ta bort alla mjukfog. Vi öppnade upp poolen igen efter 30 minuter. Det var inget farligt, säger Eric Dos Santos, enhetschef för simhallarna i västerort.

Även om det inte hände något farligt den här gången är Andrzejs inte säker på att han kommer komma tillbaka till simhallen igen.

– Jag vet inte, jag kommer kanske tillbaka till gymmet bara. Det här var inte det enda felet som vi upptäckte, en av figurerna i barnpoolen är inte fastskruvad ordentligt.

ANNONS

Eric Dos Santos säger att man haft en besiktning för poolen men att sånt här kan hända ändå.

– Vi har självklart haft en besiktning, men sånt här händer i början när det är många som som badar och leker där. Den vickar lite men vi ska skruva fast den ordentligt.

ANNONS