ANNONS

Tyck till om nya hus i Bredäng/Mälarhöjden

Vy över Bredängsvägen med Ugglemossvägen till höger.
Vy över Bredängsvägen med Ugglemossvägen till höger.
Fyra bostadshus med 90 lägenheter ska länka samman Mälarhöjden och Bredäng.
Nu finns chansen att tycka till om planerna, och ställa frågor vid samrådsmöte.
ANNONS

De fyra femvåningshusen ska byggas på Bredängsvägen, i höjd med Ugglemossvägen i Mälarhöjden och Lilla Sällskapets väg i Bredäng. Där finns nu ett bergigt naturområde med bland annat tall och ek, som alltså delvis försvinner.

Vy från från Lilla Sällskapets väg mot Bredängsvägen.   Foto: ÅWL Arkitekter

Samtidigt förvandlas den i dag ganska ödsliga genomfartsleden till en stadslik gata. Tanken är att de nya bostadshusen, som får servicelokaler i bottenvåningarna, skapa liv och rörelse i området och koppla samman Bredäng med Mälarhöjden. Det ska helt enkelt bli naturligare att röra sig mellan områdena.

Dessutom blir området en länk till Mälaräng, där 1 100 bostäder ska byggas. Det blir ett helt nytt bostadsområde, runt Bredängs trafikplats som Mitt i tidigare har berättat.

Vy från Bredängsvägen, från Bredängshållet.  Foto: ÅWL Arkitekter

De fyra husen ska rymma 90 bostadsrätter. Nu är den föreslagna detaljplanen för dem ute på samråd. Fram till den 8 januari kan man tycka till om planen, som ingår i Fokus Skärholmen – projektet som innebär att över 6 000 nya bostäder ska byggas i Skärholmens stadsdel.

Ett samrådsmöte hålls den 30 november klockan 16–19.30, i Fokus Skärholmens projektkontor på Portholmsgången 1, intill Skärholmen centrum. Under hela samrådstiden visas planerna både här, i Skärholmens medborgarkontor, i Hägersten-Liljeholmens stadsdelskontor och i Tekniska nämndhuset på Kungsholmen. Dessutom finns de på både stadens och Fokus Skärholmens webbsidor.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.