Tyck till om den nya polisstationen

Så här ska den nya stationen för poliserna i Järva se ut.
Så här ska den nya stationen för poliserna i Järva se ut.
Den nya polisstationen vid Rinkeby allé ska ge plats för över 200 poliser. Nu finns chans att tycka till om förslaget.

Den nya polisstationen ska inrymmas i två av de fyra huskropparna i kvarteret Kvarnberget 2 nära Rinkeby torg. Det ligger ett äldreboende där som ska flytta till en del av fastigheten som inte berörs av ombyggnaden.

Dessa hus är byggda 1970 och två av husen är sammanlänkande av en envåningslänga. Denna länga vill fastighetsägaren Familjebostäder bygga på med fyra våningar. I kommunens detaljplaneförslag ingår även att bygga en stor hall som sluter kvarteret på den norra sidan.

På den norra sidan byggs en entré där det ska finnas en reception och en passexpedition. I hallen vid entrén vill polisen i framtiden kunna ordna möten som riktar sig till allmänheten. I dag är poliserna som ansvarar för Järva utspridda på olika lokaler.

– Vi har hand om ingripanden, utredningar och övrig polisverksamhet. Det är rörigt när vi sitter utspridda, sa Jörgen Ohlsson, kanslichef på Järvas lokalpolisområde, i en tidigare intervju med Mitt i.

Han hoppas att stationen i Rinkeby ska bidra till att polisen blir mer synlig ute i samhället.

Tidigare i veckan hölls ett möte om byggplanerna i Rinkeby. Fram till den 19 april har allmänheten möjlighet att tycka till om planförslaget.