ANNONS

Tyck till om hus på motorvägstunneln

Tolv bostadshus

ska byggas ovanpå motorvägstunneln.

Nu har Rinkebyborna chans att tycka till om bygget.
ANNONS

Ovanpå motorvägstunneln mellan Rinkeby och Järvafältet planeras 350 nya bostäder. Lokaltidningen Mitt i Tensta-Rinkeby berättade i somras om byggplanerna.

Nu finns chansen att fördjupa sig i förslaget och framföra sin åsikt om detaljplanen, antingen på Rinkeby folkets hus eller Tekniska nämndhuset på Kungsholmen.

– Det är fritt fram att skriva och tycka till om förslaget. Det är en chans som många brukar ta, säger Håkan Serdén, handläggare på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Bygget av de 350 bostäderna kommer att starta tidigast 2014. Först då får byggbolaget Byggvesta tillgång till marken. Tanken är att hälften av lägenheterna ska bli hyresrätter och hälften bostadsrätter, parallellt med nuvarande hus vid Kuddbygränd och Stavbygränd.

– Terrassen kommer att bli en förlängning av Rinkebystråket, som också är under ombyggnad. Stråket ska vitaliseras och följer man det ska det leda ut till grönområdet på Järvafältet.

Trots att de nya bostäderna ska byggas ovanför E18 tror inte Håkan Serdén att det kommer att bli några problem att bo så nära en motorväg.

– Man kommer inte att bo direkt ovanpå E18, utan precis vid sidan av. Men det behöver inte innebära några problem. Det finns moderna tekniker som kan ta hand om både buller och vibrationer, säger han.

Det mest omdiskuterade i förslaget är ett av husen som planeras bli 16 våningar högt med en utkiksplats på toppen. Ett problem kan vara närheten till Bromma flygplats som omöjliggör höghuset.

Men på det stora hela har Håkan Serdén ställt sig positiv till förslaget.

ANNONS

– Jag tror att det här är bra för invånarna och underlättar bandet mellan Rinkeby och Järvafältet. Det blir också ett bra tillskott av bostäder, säger han.

Det nya bostadsområdet ska ligga ovanpå tunneln.