ANNONS

Tyck till om jättesatsning i västerort

ANNONS

Först ut var Järva och söderort, men nu har turen kommit till västerort. Lokaltidningen Mitt i kan avslöja att Hässelby-Vällingby stadsdelsområde kommer att ingå i den så kallade ytterstadssatsningen – ett stadsutvecklingsprojekt med en budget på 200 miljoner kronor.

Visionsarbetet för Hässelby-Vällingby går ut på att ta fram en plan för hur stadsdelen ska utvecklas fram till år 2030.

Och kunskapen om hur det ska göras ska komma från invånarna själva.

– Det är en viktig process. Arbetet måste vara väl förankrat. Det får inte komma från ett uppifrån-perspektiv, säger ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Utvecklingsarbetet handlar inte bara om hur stadsdelen ska byggas ut i takt med den snabba befolkningsökningen. Även utvecklingen av det som redan finns är en viktig del – och att se till att bevara det som invånarna inte vill förändra alls.

– En sak som många värderar är naturområden och närheten till dessa, och i Hässelby-Vällingby finns både strandbad och naturreservat, säger ­Joakim Larsson.

Vikten av en bra dialog är en lärdom som politikerna har gjort längs vägen.

– I Järva började vi i fel ände, utan att tillfråga de boende i området. Då fick vi backa och börja om. Det slutade med att vi fick 30 000 synpunkter och idéer.

Stockholms stad kommer att skicka ut en enkät till alla i Hässelby-Vällingby där man får tycka till om vad som är viktigt att satsa på för att skapa ett attraktivt område. Tanken handlingsplanen ska klubbas igenom i kommunfullmäktige i vår.

ANNONS

Arbetet måste vara väl förankrat. Det får inte komma från ett uppifrån-perspektiv.joakim larssom (M) ytterstadsborgarråd

ANNONS