Enkät: Vad tycker du om Bromma blocks?

Anna Hellströmer från Färingsö brukar komma till Bromma blocks med sin dotter Alva.
Anna Hellströmer från Färingsö brukar komma till Bromma blocks med sin dotter Alva.
Bromma Blocks kom på andra plats i branschens Nöjd Kund Index (NKI) över stockholmarnas favorithandelsplats. Mitt i åkte till gallerian för att prata med besökarna.
– Det är en bra lunchgalleria då den är mindre än andra, säger besökaren Anna Fjällström.

Bromma Blocks stod sig bra i konkurrensen 2017, omsättningen ökade med 1,8 procent.

– Allra störst tillväxt syns i november. Månaden är numera synonym med Black Friday som i år slog alla rekord, men även veckorna innan den stora shoppinghögtiden visade Bromma Blocks upp fina tillväxtsiffror. Julhandeln på Bromma Blocks tycks ha börjat tidigare, säger Sanna Sultan, Centrumchef Bromma Blocks.

Dessutom knep Bromma Blocks en andraplats i branschens Nöjd Kund Index (NKI) över stockholmarnas favorithandelsplats. På första plats kom Sickla köpkvarter.

Detta är något som stöds av statistik för detaljhandeln 2017 som offentliggjordes i dagarna av SCB och HUI Research. Undersökningen är genomförd via en webbenkät riktad till allmänheten i Storstockholm. 1 800 personer har uttalat sig om totalt 51 centrumanläggningar.

Mitt i gav sig ut till gallerian och tog ett snack med några av besökarna.

1. Varför besöker du Bromma blocks?
2. Finns det något negativt med gallerian?
3. Vad tycker du om mängden köpcentrum i Stockholm?

Anna Hellströmer, 34, Färingsö. Med dotterna Alva.
1. Jag kommer hit för att det är lugnt här och det är bra när man har med sig barnen. Det här är också den gallerian som ligger närmast från där jag bor. Jag tycker garaget är tillgängligt och lätt att hitta i. Sen är gallerian lagom stor om man jämför med till exempel Mall of Scandinavia.
2. Jag önskar att det fanns en mataffär som låg inne i gallerian. Nu måste man parkera om bilen innan man går in på Coop Forum som ligger bredvid.
Leffe Olsson, 67, Färingsö
1. Jag åker hit för att göra ärenden. Gallerian ligger närmast för mig då jag bor på Ekerö. Jag tycker att den är bättre än till exempel Kista galleria den är för stor och för långt att gå.
3. Det verkar inte som det, folk handlar ju.
Anna Fjällström, 46, bor i Hägersten, jobbar i Bromma.
1. Det finns bra matställen här och bra butiker. Det är en bra lunchgalleria då den är mindre än andra. Det finns det man behöver på vardagen som apotek, mat och kläder.
2. På helgen åker jag till andra gallerior där de har ett större utbud av klädaffärer, Kista galleria är bättre på det. Sen skulle det vara skönt om det fanns en direkt anslutning till Zoo-butiken som ligger bredvid, nu måste man parkera om bilen innan man ska dit.
Agneta Lundin, 65, Bromma
1. Jag kommer hit för att det är lugnt här, mycket lugnare än Mall of Scandinavia. Det är lättare att ta sig igenom här. Jag brukar komma hit när ingen annan är här, på vardagar efter lunch. Jag är nämligen pensionär. Det finns också gott om parkering.
2. Jag önskade att det fanns en tygaffär. Sen skulle det vara skönt med en mindre matbutik. Coop Forum är alldeles för stort om man bara ska handla få några saker.
3. Det känns som att det nog får vara stopp nu, det finns jättemånga.