Så tycker Brommaborna om den nya p-avgiften

Malies Haej bor i Annedal och tror inte att p-avgifterna kommer påverka henne så mycket.
Malies Haej bor i Annedal och tror inte att p-avgifterna kommer påverka henne så mycket.
Nu börjar det kosta pengar att parkera i Bromma. Mitt i gav sig ut på stan och pratade med Brommaborna om detta.
– De kommer inte bli någon skillnad med trängseln bara för att man höjer med 5 kronor, säger Malies Haej som bor i Annedal.

Från och med vecka fem börjar det kosta att parkera i stora delar av Bromma. Detta inför man för att få bättre framkomlighet, minskad miljöbelastning och fler lediga parkeringsplatser.

Redan 2016 började man med taxa 4 i Traneberg, vilket innebär en kostnad på 10 kronor i timmen. Nu inför man taxa 5, fem kronor i timmen i resten av Bromma förutom i Norra och Södra Ängby, Bromma kyrka, Blackeberg och Beckomberga.

Omskyltningen av de nya parkeringsreglerna sker nu fram tills vecka nio.

Dessutom börjar boendeparkering kosta 300 kronor i månaden. För att ha rätt att parkera till boendetaxa krävs boendedispens.

Mitt i gav sig ut på stan och frågade Brommaborna vad de tycker:

Vad tycker du om de nya p-avgifterna?

Malies Haej
– Jag tycker de kan få ta betalt, men jag tror inte att det kommer bli någon skillnad med trängseln bara för att man höjer med 5 kronor. De höjde ju skatterna i stan och inte blev de färre bilar för det.
– Jag tycker att de istället borde göra någonting åt p-automaterna, de är för långt ifrån bilen och de tar inte emot kontanter.
Magnus och Monica Célin
– Vi bor i Sundbyberg på gränsen till Mariehäll. Vi brukar ställa våran bil hos en kompis som bor på Brommasidan när vi ska resa bort. Det har varit så bra då den kan stå där i flera dagar utan avgift. Nu kan vi inte göra det längre, säger Magnus.
– Båda mina systrar bor i Bromma och nu måste ju de flytta in sin bil för att inte få en avgift. Men de kanske är skönt för Brommaborna nu att de slipper oss från Sundbyberg som parkerar hos dom.
André Inmala med barnen Elise och Leon
– Jag tycker inte att de är några jättestora pengar. Om man bara ska stå någon timme så tycker jag inte att det gör så mycket. Det kanske blir skillnad om man står någonstans länge.
– De vill ju att de ska bli lättare att hitta en ledig parkeringsplats: Men jag brukar inte ha problem att hitta en.