ANNONS

Så tycker boende om byggplan i Hammarbyhöjden

Ett nytt kvarter med 400 lägenheter planeras runt Hammarbyhöjdens IP.
Reaktionerna på bygget är blandade.
ANNONS

Läs mer här:

Vad tycker du om planen på att bygga ett nytt kvarter med 400 lägenheter i skogen vid Hammarbyhöjdens IP?

Sara Andersson, 28 år, Finn Malmgrens väg.
– Det är bra att man bygger, det behövs. Jag tror att ett område blir mer attraktivt ju mer man bygger ut, det är bra att man satsar på området. Och vi har ju hela Nackareservatet bredvid om man vill gå i naturen. Men om man tittar på vad marknaden vill ha och behöver så borde det vara bara hyresrätter för det finns redan bostadsrätter till salu i det här området.
Fredrik Lönn, 37 år, Falköpingsvägen.
– Det är tråkigt att de bygger bort grönområden det är en del av charmen med att bo här. Samtidigt har jag en viss förståelse för att man behöver bostäder. Men jag tycker att man borde ha en längre tid där folk fick vara med och säga vad de tycker om byggplaner. Det känns som att man egentligen inte har något att säga till om.
Bengt Karlsson, 73 år, Petrejusvägen.
– Det är jag absolut emot. Jag älskar naturen och är ute och går varannan dag. Om man absolut ska bygga så är det bättre att bygga på några våningar på befintliga hus eller att bygga vid Flaten och Skarpnäck. Sedan undrar man ju vilka de bygger för och hur folk ska ha råd. Förr i tiden byggde de så att folk hade råd att bo.
Lena Axberg, 73 år, Finn Malmgrens väg.
– Jag tycker det är bra. Det här är en väldigt grön stadsdel och vi har ju hela Nackareservatet att gå i. Men det värsta är att det blir så dyrt. Jag önskar att de byggde lite billigare så att unga och andra som inte redan har en bostad har råd att bo där.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.