ANNONS

Vad tycker du om tiggeriförbud i Danderyd?

Alice är emot ett tiggeriförbud.
Alice är emot ett tiggeriförbud.
Danderyds kommun vill införa ett tiggeriförbud. Av de 40 personer Mitt i stoppade i Mörby centrum var hälften positiva, tio var emot och tio ville inte ta ställning.
ANNONS

Kommunstyrelsen i Danderyd har meddelat att de ska se över möjligheten för ett lokalt tiggeriförbud. Vad tycker då personer i Danderyd om förslaget? Mitt i frågade 40 personer om det var för eller emot ett sådant förbud.

Av de tillfrågade svarade hälften att de kunde tänkta sig ett förbud medan var fjärde tillfrågad var emot förbudet. Ytterligare tio personer kunde inte ta ställning.

Här är några av reaktionerna:

”Det är att verkligen sparka på de som redan ligger ner. Den utsatthet som de som tigger redan befinner sig i är värre än den eventuella kränkthet som de förbipasserande kan uppleva.”

”Tiggarna kan vara påflugna, speciellt vid återvinningsstationerna. Först hoppar de på en och vill hjälpa till att slänga saker sedan vill de ha betalt för hjälpen som man inte bett om.”

Ska man bötfälla de som tigger då eller?

”De som tigger kan säkert få hjälp någon annanstans om de söker hjälp.”

”Man måste hitta en lösning för de som tigger och inte bara skaffa förbud.”

”Det här blir svårt i praktiken, hur ska det ens vara möjligt? Ska man bötfälla de som tigger då eller? Det handlar om en redan utsatt grupp och jag tror att ett förbud bara skulle spä på fördomarna.”

ANNONS

Så här tycker de tillfrågade om ett tiggeriförbud:

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.