ANNONS

Så tycker Täby-läsarna om snöröjningen

snöröjning, halka, kollage
”Väldigt halt, de som är sjuka och gamla är rädda att ta sig ut", skriver en läsare.
Täbyborna har reagerat efter tidningens avslöjande att rekordmånga klagat på snöröjningen. Många läsare, som hört av sig, har åsikten att det är dålig snöröjning, men en och annan tar det med ro.
"Undrar vad som skulle hända om Täby drabbades av en riktig katastrof, om det gnälls så här mycket på grund av några dagars snökaos", kommenterar Pia på Mitt i Täbys facebooksida.
ANNONS

Täby kommun hamnade under en lavin av klagomål och felanmälningar efter snösmockan. Rekordmånga hörde av sig, visade Mitt i Täbys granskning. Många har läst våra artiklar om bristerna i snöröjning och här är ett urval av kommentarerna på Mitt i Täbys facebook:

Anita: ”I Gribbylund har det varit bedrövligt! Jag har bott här i 42 år men den här vintern dåliga snöröjning slår alla rekord ?☃️

Maria: ”Det går inte att ursäkta och det är verkligen inte gnäll som vissa vill hävda. Roslags Näsby är en knutpunkt med massor av gåendes människor som skall ta tåget. Rena lotteriet om man inte bryter lårbenshalsen där. ”

Pia: ”Undrar vad som skulle hända om Täby drabbades av en riktig katastrof, om det gnälls så här mycket pga några dagars snökaos…”

”Äh! Inte läge å klaga, åkte griller till butiken å köpte mjölk. Har inte hänt sen morsan gick i kolt. ?

Björn

Mikael: ”Skarpäng där jag bor så är det som att köra på en nyplöjd åker!!?

ANNONS

Camilla: ”Själv går jag ifrån Östra Vallabrink fram och tillbaks till Roslags Näsby varje dag. Varma kläder och vinterstövlar. Fungerar ju alldeles utmärkt tycket jag. Visst är det mycket snö, det kallas vinter ☃️⛄

Anita: ”Vi får nog vad Täby Kommun betalar för!! Annars borde de säga upp avtalet med Peab omgående!”

Rashon: ”Väldigt halt, de som är sjuka o gamla är rädda att ta sig ut, under all kritik tycker jag. Fick uppleva det värsta i år!”

Camilla: ”Täby Kyrkby, såg senast igår barn som lärt sig Dyka ner bakom snöhögar eftersom trottoaren från skolan ej plogad. Maskinhaveri, ja har man haft med entreprenad att göra är väl det äldsta tricket i boken? Billig upphandling dåliga maskiner. Borde vara fixat nu i alla fall? Behöver fortfarande plogas på Brynhildsvägen.”

Cicki: ”Anmält via telefon och tyck till appen. INGET HÄNDER? de skiter i våra anmälningar, klagomål osv. Ger upp!”

Gola: ”Verkligen katastrof. Det är nästan samma varje år att komunen blir överraskad med så mycket snö , även om de vet det kommer mycket snö varje år. Och är ännu värre med is. ”

”Blir alltid klagomål, måste dock säga att snöröjningen var bättre i år än förra året. Så det går åt rätt håll.”

Björn

Imad: ”Trottoar på Miklagårdsvägen finns inte längre. Folk, barn och mammor går på gatan som numera rymmer en bil i taget. Häromdan fick jag köra in på någon annans uppfart för att släppa sopbilen. Täby kommun skäms!”

Tommy: ”Sämsta snöröjningen på de trettiofem år jag bott i Skarpäng! Näst intill obefintlig…”

”De har haft en vecka på sig och fortfarande består det inre av Skarpäng mestadels av traktorspår i snön, trots hjälpen av plusgrader och regn…”

Stefan

Andreas: ”Mycket skitsnack från PEAB! Plogar man med för små maskiner så får man inte undan snön! Deras arsenal duger bättre till att klippa gräsmattor än att ploga snö! ”

Gunilla: ”Se över upphandlingen först så den är rätt formulerad i förhållande till fe snömängder som kommit?

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.