ANNONS

Så tycker du om höjt pris på SL-kortet

SL-kortet höjs med mellan 20 och 30 kronor 2018.
SL-kortet höjs med mellan 20 och 30 kronor 2018.
Alliansen i Stockholms läns landsting planerar att höja kostnaden för SL-kortet med 30 kronor för vuxna och 20 kronor för pensionärer och studenter.
Mitt i frågade några invånare hur höjningen berör dem.
ANNONS

Vad tycker du om att priset på SL-kortet höjs?

Michelle Lindström, Värmdö: Mig berör det ingenting. När jag åker kommunalt åker jag gratis med barnvagnen. SL måste ju få in pengar någonstans ifrån. Men det är en kraftig höjning. Jag tycker att SL istället kunde ta av sina skatteintäkter.
Marianne Öhman 71, Boo: Det är klart att jag inte är nöjd, det drabbar mig som är pensionär. Jag åker kommunalt ett par gånger i veckan. Jag vet inte bakgrunden till höjningen. Jag är nöjd med dom bussar jag reser med, det är bra turtäthet och bra punktlighet.
Peter Ydmalm, 49, Värmdö: Jag själv drabbas inte speciellt. Jag tycker prishöjningen är värd att göra, jag föredrar att åka buss framför bil så att man slipper trafikkaoset. Jag kan förstå att andra kan tycka att prishöjningen är jobbig.
Tove Rasmussen, 51, Värmdö: Jag tycker inte om höjningen. Själv åker jag mest bil men jag tycker att generellt borde SL-kortet vara billigare, särskilt för pensionärer och studenter. Jag tror att det skulle få fler att åka kommunalt.
Mikael Bergbom, 53, Nacka: Jag tycker det borde vara billigare. Och det borde vara fler bussar. Själv jobbar jag så att jag är tvungen att åka bil men jag åker kollektivt en gång i månaden.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.