ANNONS

E-Type: ”Kämpigt men nu har det vänt”

Medeltidskrogren Aifur är en av tre konceptkrogar som Martin E-type Eriksson driver.
Aifur till vänster. Martin "E-type" Eriksson utanför Dalarö Skans till höger.
Dalarö Skans.
Dalarö Skans.
Martin "E-type" Eriksson utanför Dalarö Skans.
Martin "E-type" Eriksson utanför Dalarö Skans.
Martin "E-Type" Erikssons krogar i skärgården gick back förra året. Men nu har det vänt berättar artisten och krögaren.
ANNONS

Förutom Aifur i Gamla Stan driver Martin ”E-type” Eriksson två krogar i skärgården, en på Dalarö Skans och en på Fjäderholmarna. Tidigare i veckan berättade Expressen att krogarna i skärgården gått back förra året, men att Aifur gått bra. För Lokaltidningen Mitt i berättar E-type att han nu styrt upp verksamheterna i skärgården.

– Aifur går fantastiskt. Men det var kämpigt förra året för krogarna i skärgården. Men även de går fint i år, säger han till Lokaltidningen Mitt i.

Dalarö Skans.

Martin ”E-type” Eriksson håller inte längre de båda krogarna öppet alla dagar.

– Fjäderholmarna är bara öppet när det är bra väder. Är det regn får personalen jobba på Aifur i stället. På Dalarö Skans har vi öppet torsdagsgrill och söndagsbrunch. Annars är det fester och events som gäller där, säger han.

Det nedbantade koncept gör att krogarna nu går mot plus enligt krögaren. Men om det är tillräckligt för att krogarna i skärgården ska leva vidare kommer han att utvärdera senare.

ANNONS

– Det är ett äventyr och finns utrymme för lite fladder. Men det måste gå så pass mycket plus att du kan utveckla krogarna också, säger han.

 

Artisten har annars i sommar gjort konserter och spelat med ambulerande festivalen ”Vi som älskar 90-talet”.

– Det var overkligt att sitta och käka lunch med Snap, Haddaway, Aqua och Ice-MC. Annars turnerar jag ju själv, säger han.