ANNONS

Tyresö Bostäder stäms på två miljoner efter tvist om dörrar

Säkerhetsdörr Nacka tingsrätt Tyresö bostäder
Svenska Skydd har stämt Tyresö Bostäder vid Nacka tingsrätt och kräver 2,3 miljoner kronor av bostadsbolaget, skriver Hem & Hyra.
Nacka Tingsrätt. Nya lokaler
X
säkerhetsdörr
X
Tyresö Bostäder har redan betalat 681 000 kronor efter en tvist. Nu stäms bostadsbolaget på ytterligare 2 miljoner kronor. Det skriver tidningen Hem & Hyra.
"Vi har redan erlagd kompensation", skriver Maria Öberg, Tyresö Bostäders vd, till tidningen.

ANNONS

En upphandling av säkerhetsdörrar ledde till en tvist mellan företaget Svenska Skydd och Tyresö Bostäder som avgjordes i rätten, vilket Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra tidigare skrivit om.

Resultatet blev att det kommunala bostadsbolaget fick betala 681 000 kronor i advokatarvoden och rättegångskostnader.

Nu har Svenska Skydd stämt Tyresö Bostäder vid Nacka tingsrätt och kräver 2,3 miljoner kronor av bostadsbolaget, skriver tidningen.

Vi måste bli kompenserade

Tyresö Bostäder avbröt upphandlingen två gånger. Beloppet är den vinst som Torbjörn Svahn, vd för Svenska Skydd, beräknar att företaget skulle göra på affären om det hade fått leverera dörrarna.

– Vi har vunnit en upphandling som skulle gett oss en vinst och det slutar med att vi inte får någonting. Vi måste bli kompenserade och därför driver vi det här, säger Torbjörn Svahn till tidningen.

Vi har redan erlagt kompensation

Maria Öberg, Tyresö Bostäders vd, skriver i en kommentar till Hem & Hyra:

”Vi har redan erlagt kompensation för Svenska Skydds kostnader och är inte beredda på att betala utebliven vinst för ett kontrakt som aldrig tecknats och inte heller kommer att tecknas. Svenska Skydd har inte överprövat tidigare beslut i tid och beslutet har vunnit laga kraft. Vi har haft sakliga skäl att avbryta upphandlingen och ser inte att Svenska Skydd har rätt till ersättning för någon utebliven vinst”.

ANNONS