ANNONS

Tyresö handbolls damer och herrar klara för allsvenskan

Tyresö handbolls herrlag
Herrlagets glädje efter vinsten.
Tyresös damlag och herrlag i handboll har säkrat platser i respektive allsvenska. Det står klart efter säsongens sista och avgörande matcher i helgen.
ANNONS

Det var en bra helg på fler än ett sätt för Tyresö handboll.

Herrlaget i allsvenskan spelade på söndagseftermiddagen den sista matchen för säsongen. Den var också avgörande för att säkra en plats kvar i allsvenskan.

Och det gick bra. Med 22 mål mot 16 blev det en hemmaseger på Tyresövallen mot RP IF Linköping.

– Vi är jättenöjda. Vi slutar på åttonde plats och har tagit tio poäng mer än förra året med i princip samma trupp. Tränare Ekstrand har gjort ett jättebra jobb, säger Mattias Bejbom, spelare i laget och även kommande huvudtränare.

Han berättar att det är första gången på fem säsonger som laget inte kvalar.

– Det ger oss lite lugn och ro och mer tid till förberedelse för nästa säsong.

Vann med ett mål

Också damerna har säkrat en plats i allsvenskan. I tisdags vann laget hemma mot Nacka och i helgen spelades den sista och avgörande matchen för säsongen.

Då vann Tyresölaget borta mot HK Aranäs med minsta möjliga marginal – 20 mot 19.

ANNONS

Spelade utan publik

På grund av det nya coronaviruset spelades herrarnas match i helgen inför tomma läktare. Kafeterian stängs också tills vidare, meddelande föreningen i fredags.

Inför herrarnas match uppmanade Tyresö handboll trogna supportrar att stötta föreningen med bidrag genom initiativet #tyresobiljetten.

”Ekonomin för vår förening är helt avgörande och nuvarande situation sätter käppar i våra hjul, minst sagt. Uteblivna biljett- och kafeteriaintäkter från morgondagens match slår hårt mot vår ekonomi inför satsningen på säsongen 20/21.”, skrev föreningen på sin hemsida.

Tyresö handboll kommer från och med i dag, måndag, att fortsätta med träningar för alla slags grupper liksom handbollsskolan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.