ANNONS

Tyresö kan införa lån av sportutrustning

Låna ett par ridstövlar till barnet? I Tyresö utreder man om det skulle kunna bli lika lätt som att låna en bok.
Låna ett par ridstövlar till barnet? I Tyresö utreder man om det skulle kunna bli lika lätt som att låna en bok.
ANNONS

Sportotek finns redan i Luleå. Nu ska kommunens utvecklingsförvaltning undersöka om detta skulle kunna bli verklighet även i Tyresö, detta sedan kommunens socialdemokrater lämnat in ett förslag till kommunens kultur- och fritidsnämnd.

Syftet med ett sportotek är att skolelever eller barn som vill prova en idrott ska kunna gå dit och låna det som de behöver – lite som ett bibliotek men för till exempel skridskor, skidor, pjäxor eller ridstövlar.

– Vi tycker att det är ett jätteintressant förslag. Det kan ju lätt bli dyrt med all utrustning, särskilt om man har många barn. Men eftersom vi inte vet vad det kan kosta måste vi först utreda det, säger Dick Bengtson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Enligt Dick Bengtson finns det fler kommuner i närområdet som intresserar sig för sportoteksfrågan. Kommunens tjänstemän har därför också fått i uppdrag att kolla om detta är något som flera kommuner skulle kunna samarbeta om.

Ett tredje uppdrag för tjänstemännen blir att titta på hur och var lånesakerna skulle kunna förmedlas.

– Kanske fritidsgårdarna är ett lämpligt alternativ. Det vore också bra om man kunde knyta detta till biliotekslånekortet, säger Dick Bengtson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.