ANNONS

Tyresö inte redo för mer rörelse i skolan

Lärarbrist största problemet inför nya skolplanen.
Lärarbrist största problemet inför nya skolplanen.
Stockholms stad vill införa mer rörelse i skolan redan under 2018. I Tyresö kommun vill man dock vänta in den nya läroplanen för 2019.
– Vi har en extrem brist på idrottslärare, därför behöver vi förbereda oss, säger Ann-Christine Svensson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
ANNONS

Stockholms stad vill satsa på mer rörelse i skolan. Målet är att alla elever i grundskolan ska röra sig 60 min varje skoldag.
Om förslaget klubbas igenom ska planerna infrias redan 2018. Tyresö kommun vill dock skynda långsamt och siktar på att förverkliga regerings beslut om 100 timmar idrott i skolorna från och med 2019.

– Det är bra om skolorna hinner förbereda sig. Vi har en extrem brist på idrottslärare, därför behöver vi förbereda oss. Vi vet att det kommer i läroplanen som alla måste följa, därefter ger vi skolorna den tiden att säkerställa att de har allt de behöver för att åstadkomma det här, säger Ann-Christine Svensson.

I Tyresö skola har man redan pulshöjande aktiviteter varje dag. I de övriga skolorna har man någon form av rörelse, mer eller mindre. När den nya läroplanen kickar in blir skillnaden att rörelsetimmarna kommer ledas av idrottslärare.

– Vi hoppas få tag på de lärare vi behöver, det är det man har mest ont i magen för.

ANNONS