Tyresö ska ta Sverige till EM-guld i bangolf

Christer Söderlund, Stefan Viberg, Roger Svensson, Magnus Westerberg och Mikael Karlsson.
Christer Söderlund, Stefan Viberg, Roger Svensson, Magnus Westerberg och Mikael Karlsson.
I början av augusti anordnas EM i bangolf för Oldtimers i tjeckiska Cheb. Det svenska laget som åker ner utgörs dels av sex medlemmar från Tyresö Bangolfklubb.
– Vi har aldrig tidigare haft så många från klubben med i ett mästerskap, det är väldigt roligt, säger Magnus Westerberg som är ledare i klubben och spelare i landslaget.

Den 2 till 5 augusti avgörs EM i bangolf  för Oldtimers i den tjeckiska staden Cheb. Mästerskapet för alla bangolfare fyllda 46 år eller mer.

Men redan på tisdag, den 25 juli, åker sex medlemmar från Tyresö Bangolfklubb ner till Tjeckien för att ligga i hårdträning fram tills mästerskapet drar igång. Spelarna Magnus Westerberg, Mikael Karlsson, Stefan Viberg och Christer Söderlund samt bollcoacherna Roger Svensson och Karoline Karlsson ska nämligen representera Sverige i mästerskapet.

– Vi åker dit och tränar 6-7 dagar i förväg för att kunna välja ut de bästa bollarna. Det är två banor, en betong och en eternit, som vi måste lära oss utantill. Allt för att göra laget slagkraftigt, säger Magnus Westerberg som är ledare i Tyresö BGK och spelare i landslaget.

Regerande mästare

Förra året vann Sverige EM-guld i lagtävlingen för herrar, med Magnus Westerberg i laget. Då var det bara han i laget som kom från Tyresö BGK, men i år är fyra av sju spelare i herrlaget från klubben.

– Vi har aldrig haft så många från klubben med i ett mästerskap, så det är väldigt roligt, säger han.

Mästerskapet blir Magnus Westerbergs tredje, men han tycker fortfarande att det känns lika stort som första gången.

– Oavsett hur många gånger man har gjort det så är det alltid en stor ära att få dra på sig landslagströjan och spela, säger han.

Vilka är de svåraste utmaningarna under tävlingen?

– Väder och vind kan göra det väldigt jobbigt att spela. Det gäller verkligen att hitta rätt bollar som är rätt tempererade.

Tyskland, Österrike och hemmanationen Tjeckien är de största konkurenterna och kommer att bjuda på tufft motstånd. Men Magnus Westerberg och resten av laget siktar högt.

– Det kommer att bli tufft, men vi ska försvara guldet och vinna det här.