Tyresöbo dömd för barnvåldtäkt – igen

En Tyresöbo dömdes i dag, måndag, till fängelse för att ha våldtagit en flicka. Det är andra gången mannen döms för barnvåldtäkt.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om åtalet mot Tyresöbon i 30-årsåldern. I dag måndag, på eftermiddagen, föll domen.

Mannen döms till fängelse i 3 år och 3 månader av tingsrätten. Förutom våldtäkt mot barn döms han även för utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

”XX har planerat gärningen och genom enträgna kontakter med målsäganden förmått denna att genomföra de sexuella handlingarna”, skriver tingsrätten i domen.

Det var förra sommaren han träffade flickan – som var under 15 år – i en park i Norrtälje efter att ha haft kontakt i sociala medier och via sms. Där genomförde han ”sexuella handlingar som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförliga med samlag”, enligt domen. Flickan fick 1000 kronor och en limpa cigaretter.

Nekar till brott

Mannen nekar till brott. Han menar att någon kapat eller fjärrstyrt hans telefon. Pengarna han tog ut samma dag och cigaretterna han köpte gav han till en bekant, vars namn han inte kommer ihåg, menar han. Tingsrätten anser att förklaringarna är helt osannolika.

I flickans telefon har sms hittats som har skickats mellan flickan och mannen och i hans telefon har spår av sms hittats. Där framgår det att mannen visste att flickan var under 15 år. När våldtäkten hände var mannens telefon uppkopplad mot en mast i Norrtälje.

Mannen döms även för att ha sett till att flickan tog bilder på sig själv när hon poserade sexuellt och skickat dem till honom samt för att ha skickat en bild på sitt könsorgan till flickan.

Tidigare dömd för barnvåldtäkt

Mannen dömdes 2011 till drygt fyra års fängelse i hovrätten för våldtäkt mot barn vid sex tillfällen och andra sexbrott riktade mot barn. Han blev frigiven för ett par år sedan.

Mannen ska betala 125 000 kronor i skadestånd till flickan.

Domen går att överklaga till den 2 maj.

 


LÄS MER

Tyresöbo åtalas för våldtäkt mot barn